Перед органним залом мав бути фонтан

04.10.2017 16:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Юліана Медічі

Площу біля органного залу у Рівному завершать реконструювати максимум через два тижні. Там зараз виклали бруківку, впорядкували територію, а саму площу підняли вище, аби туди не могли заїхати автомобілі, - повідомляють кореспонденти радіо "Трек"

Ідея реконструкції виникла ще кілька років тому. Тоді розробити вигляд проекту для керівництва органного залу допомогли рівненські художники. Так, планували зробити сквер і навіть фонтан зі скульптурою.

Але це виявилось надто дорого, тому міська влада профінансувала спрощений проект реконструкції площі, розповідає керівник Рівненської філармонії Микола Орешко:

- Те, що ми хотіли: щоб дерева, щоб лавочки були. За фонтан ми думали, що зробимо, щоб просто стікало. Скульптура таки буде, але без мушлі – буде арфа.

Коли саме встановлять арфу, наразі ще невідомо. Крім того, ремонтуватимуть і саме приміщення філармонії. Також вже готовий до запуску годинник на фасаді органного залу.

Його ремонтували більше року, а зараз лишилось тільки налаштувати на ньому правильний час. Годинник гратиме класичну музику замість бою курантів щогодини.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews