Дмитро Чекурков: «Головне в спорті – це вірити у свої сили!» (ІНТЕРВ’Ю)

Як рівнянин став чемпіоном Львівської області із джиу-джитсу

04.10.2017 20:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Анастасія Боднарська

20-річний рівненський спортсмен Дмитро Чекурков днями став чемпіоном відкритої Львівської області із бразильського джиу-джитсу. Хлопець виборов І місце в категорії до 94 кілограм серед білих поясів у розділі «дорослі». У фіналі борець переміг суперника з Луцька. Рівнянин представляв спортивний клуб «BJJ Rivne Team». Кореспондент «Новин Рівненщини» поспілкувалася зі спортсменом про його спортивні досягнення.

null
Фото надане Д. Чекурковим

– Дмитре, вітаю з перемогою! Для початку дай зрозуміти нашим читачам, що ж таке це бразильське джиу-джитсу?

– Бразильське джиу-джитсу – це бойове мистецтвоспорт, та система самозахисту, що сфокусована на боротьбі, особливо в партері. Це бойове мистецтво походить від японського бойового мистецтва Кодокан дзюдо. Бразильське дзюдзюцу було створено на початку ХХ-го століття вихідцями з клану ҐрейсіЕліу Ґрейсі та Карлусом Ґрейсі.

null
Фото надане Д. Чекурковим

– Можеш пригадати, коли ти розпочав займатися спортом?

– Ще з дитинства – в 6 чи 7 років. Спочатку спробував себе в карате та боксі. Потім відвідував тренажерний зал. Та нічого з цього не було близьке серцю. Далі вирішив взяти велику перерву. І ось тільки в 2013 році я вперше потрапив на тренування в клуб з бразильського джиу-джитсу.

null
Фото надане Д. Чекурковим

– Чим же привабив тебе цей вид спорту?

– Обрав цей спорт тому, тому що в дитинстві часто дивився різні турніри зі змішаних єдиноборств. Найчастіше, ці бої закінчувалися боротьбою в партері і задушливим або больовим прийомом. Зважаючи на це, я все більше почав цікавитись таким видом спорту як бразильське джиу-джитсу. І не прогадав, бо займаюся ним вже четвертий рік.

null
null
Фото надане Д. Чекурковим

– Які вже професійні нагороди ти здобув?

– Розпочав колись виступати ще в розділі «юніори». Їздив неодноразово на різні чемпіонати по Україні – у Львів, Київ, Тернопіль, Хмельницький, Дубровицю, Ірпінь та інші. Завжди виборював призові місця. Наразі я cрібний призер чемпіонату України серед юніорів в розділі «Gi» (2014), срібний призер чемпіонату серед юніорів України у розділі «Ноу гі» (2014). Крім того, я є бронзовим призером відкритого турніру з панкратіону серед чоловіків (2015). Ще я є чемпіоном відкритих змагань з бразильського джиу-джитсу (2016), бронзовим призером чемпіонату Львова в розділі «ADCC» серед чоловіків, зайняв І місце на чемпіонаті Рівненської області з ММА серед чоловіків, виборов І місце на Всеукраїнському турнірі зі змішаних єдиноборств, серед чоловіків з ММА.

null
Фото надане Д. Чекурковим

– Як довго готувався до змагань до відкритого чемпіонату Львова з джиу-джитсу?

– На початку літа я зі своїм одноклубником, спаринг-партнером та просто другом Святославом Паламарчуком вирішили не йти на канікули. Натомість, ми продовжили тренуватися в спеціальному спортивному одязі «гі» – кімоно та відпрацьовували свої навички. І готувалися до змагального сезону, який і розпочався зі змагань у Львові. 

null
Фото надане Д. Чекурковим

– Як тобі вдалося перемогти суперника? 

– Взагалі я провів дві сутички. У фінальному «бою» я з перевагою в 10 балів вигравав у суперника. Та в кінці сутички достроково переміг спортсмена з Луцька задушливим прийомом. Це і стало моєю перемогою, чому я дуже радію.

null
Фото надане Д. Чекурковим

– Чи плануєш ти надалі повязати своє життя зі спортом? 

Так, в майбутньому планую пов’язати своє життя з цим видом спорту. Хочу і надалі розвиватись, покращувати свої навички і брати участь в змаганнях не лише в Україні, а також на міжнародному рівні. Мрію, щоб моє хобі переросло в щось більше. Буду все робити для цього. 

Що побажаєш юним спортсменам, які займаються джиу-джитсу? 

Молодим «джитсерам» я раджу далі продовжувати займатися і не розчаровуватись в поразках. Тому що це безцінний досвід. Головне – це вірити у свої сили, як я це роблю. Поразки не повинні зламати людину. Якщо у вас є мрія, тоді ви зможете впевнено йти до перемог.

- Дякую за спілкування, Дмитре! Бажаю подальших успіхів!

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews