Одну із рад на Рівненщині визнали найвідкритішою

09.10.2017 13:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олександр Войцеховський

Інститут масової інформації, вивчивши співпрацю місцевих рад України з журналістами, дійшов до висновку, що з 47 місцевих рад Рівненська обласна рада є найвідкритішою. Тоді як загалом понад третина (17) порушують права журналістів, повідомляє сайт Рівне-Rowne.

Дослідження проводилося в рамках проекту ІМІ «Блогери України проти корупції» за підтримки Freedom House. Експерти Інституту масової інформації проаналізували Регламент Рівненської обласної ради та порядок реалізації доступу працівників ЗМІ до засідань ради. І не виявили жодних порушень чинного законодавства України.

За такі позитивні показники експерти Інституту масової інформації
вручили голові Рівненської обласної ради Миколі Драганчуку, обраному
від ВО «Батьківщина», відзнаку «Рада, дружня до медіа».

- Це вже не перша цьогорічна відзнака за відкритість. У липні «Центр суспільних дій «Сівітас» проаналізував нормативно-правові акти 20 місцевих рад. І дійшов висновку: "Рівненська облрада – найпрозоріша в Україні". Також нещодавно ми увійшли в п’ятірку кращих обласних рад за рівнем відкритості. Це дослідження проводив центр«Ейдос». Неабияк приємно, що громадськість високо оцінює нашу роботу. Ми й надалі намагатимемося бути гідними звання «ради, дружньої до медіа» , – зазначив Микола Драганчук.

 

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews