У Квасилові труять собак, бо не знають, як з ними боротися

10.10.2017 17:05   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

Впродовж минулого місяця у Квасилові зафіксували одразу декілька випадків отруєння бродячих собак. Страшні картини з помираючими в муках тваринами змушені були спостерігати дорослі і малі жителі багатоповерхових будинків. Тож не дивина, що це викликало  серйозне обурення з боку мешканців селища, повідомляють на сайті Інший Квасилів.

Останній випадок отруєння собак у Квасилові трапився 26 вересня у дворі будинку по вулиці Молодіжній, 1. Про нього порталу «Інший Квасилів» повідомила мешканка згаданої п’ятиповерхівки Євгенія Лукашенко:

– В цей день у нас в дворі від отруєння померли одразу декілька собак. Вони дуже мучилися і перед смертю ставали зовсім неадекватними. Така ситуація становила серйозну небезпеку для дітей, якби вони раптом опинилися поруч. Одну собаку нам вдалося врятувати від смерті. Ми викликали представників поліції, які зафіксували факт злочину. А вранці наступного дня трупи тварин спокійно позабирали комунальники, так, неначе були попереджені про це, - розповіла Євгенія Лукашенко.

Зоозахисники стверджують, що в Квасилові діє догхантер – людина, яка свідомо знищує собак і для якої важливо, щоб її жертви мучилися перед смертю. Про одного догхантера людям відомо. Це молодий хлопець. Сусіди вже неодноразово його на цьому ловили, подавали заяву до поліції, але жодної відповідальності за свої дії він так і не поніс.

Але у жителів Квасилова є великі підозри, що робиться це з подачі селищної ради, що не може знайти іншого способу вирішення  проблеми з бродячими собаками. Адже собак труять одразу після того і саме в тих дворах, де люди скаржаться, що тварини когось вкусили. Крім того, зоозахисники попереджають, що варто очікувати на нові хвилі отруєнь.

Аби не допускати негуманного поводження з бродячими тваринами, окремі квасилівчани почали самі стерилізувати собак. Почали це робити мешканці будинку по Молодіжній, 1. Вони вже стерилізували чотирьох песиків, які живуть у їхньому дворі. Заплатили по 300 гривень за кожну з тварин. Крім того, у Рівному діє притулок для бродячих тварин. Тож ситуацію можна і потрібно владнати законним шляхом.

Як запевняють місцеві активісти, влада Квасилова поки не збирається звертатися до експертів, які знають як вирішити проблему з бродячими собаками. Про це говорить рівненський зоозахисник Алла Лосік:

– Ні селищний голова, ні будь-хто інший з квасилівської влади до нас не зверталися. Хоча сама я маю велике бажання допомогти, - зазначила зоозахисниця.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews