У Рівному покажуть виставу про онкохворого хлопчика

10.10.2017 21:01   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

14 жовтня о 18.00 у Рівненському академічному обласному театрі ляльок влаштують показ благодійної вистави «Оскар та Рожева пані» на підтримку Марійці Шелях, яка лікується від лейкозу.

Це спільний проект Рівненського академічного обласного театру ляльок та Дитячої театральної студії «Лялькові сходинки», який проходитиме за підтримки БФ «Скарбниця надії».

Вартість квитка - 30 грн.

Вистава поставлена за одноіменною книгою сучасного французького письменника та драматурга Еріка-Емануеля Шмітта.

 Довідка. Книга написана у формі 14 листів десятирічного хлопчика Оскара, невиліковно хворого на рак. Він відчуває, що хіміотерапія не принесла полегшення і йому залишилося жити не довго. Він відчуває себе покинутим батьками. На противагу до батьків з ним розмовляє у лікарні рожева пані про життя і смерть. Щоб прийняти жахливу правду, вона спонукає Оскара викласти свої думки у вигляді листів до Бога. Крім того, він має собі уявити, що кожен прожитий день є десятиріччям. Хоча Оскару важко повірити в Бога, проте він йде на цей експеримент і таким чином проживає все своє життя. У 12-и листах до Бога він розповідає про свою юність, перше кохання, подружнє життя, кризу середнього віку, старість і підготування до смерті.

Театральна постановка на основі оповідання ось уже кілька років не сходить зі сцен найвідоміших театрів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews