Ярославицька громада готується до перших виборів голови та депутатів

10.10.2017 23:45   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Ярославицька громада довго думала з ким об’єднатися, і таки вирішили у складі двох сільських рад спробувати господарювати в умовах децентралізації. Вже наприкінці жовтня у громаді відбудуться перші вибори голови та депутатів громади.

null
Зустріч з консультантами Проекту "Пульс". Фото Проекту "Пульс". 

Консультанти Проекту ПУЛЬС «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (USAID) Рівненського РВ АМУ в рамках роботи відвідали Ярославичі, де надали консультації, роз’яснили усі проблемні моменти, які можуть виникнути вже після виборів. Зокрема, розповіли як правильно сформувати штат селищної ради, як здійснити реєстрацію комунальних закладів, закладів освіти та охорони здоров’я.

Консультант з юридичних питань Василь Курилас порадив звернути увагу на перші рішення з набуття повноважень, реорганізації сільської ради, формування штатного розпису та структури сільської ради.

Виконавчий директор Рівненського регіонального відділення АМУ Тетяна Грещук порадила, що фахівців потрібно обирати найкращих.

null
У Ярославицькій ОТГ. Фото Проекту "Пульс"

«В рамках роботи проекту ПУЛЬС завжди відбуваються практикуми з навчання персоналу, адже законодавство часто змінюється,  з’являються нові постанови, а відтак і вимоги до виконання повноважень ОМС.  АМУ регулярно проводить різноманітні навчання, аби підвищити рівень фахівців органів місцевого самоврядування», – наголосила вона.

null
У Ярославицькій ОТГ. Фото проекту "Пульс"

Людмила Кушнер, консультант з бюджетних питань, порадила не роздувати штат громади, адже тепер це повноваження громади, а кошти потрібно не лише заробляти, а й заощаджувати, тому в перші дні потрібно почати планувати видатки та надходження громади.


Повідомляє проект ПУЛЬС USAID Рівненського відділення АМУ


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews