Фонтан на мільйон засвітиться і заспіває

11.10.2017 08:43   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

У Рівному на бульварі Незалежності за кінопалацом «Україна» тривають ремонтні роботи за парканом. Проводять реконструкцію фонтану - того самого, що побудували до 700-річчя Рівного і який останнім часом навіть у свята стояв без води.

Зараз тут працюють машини, автокран та інша техніка Рівнеоблвлдоканалу. Директор підприємства Андрій Карауш розповів:

«Фонтан не працював через просто катастрофічні втрати через розтріскану негерметичну чашу, прогнилі труби, зношене і застаріле обладнання. Там витікало по двадцять тонн води за добу. Ми заручилися підтримкою міського голови Рівного Володимира Хомка, і розробили проект капітального ремонту споруди, яка має прикрашати центр міста. Фонтан капітально оновлять: подвійна гідроізоляція не пропускатиме воду. А от оздоблення із полірованого червоного граніту вирішили зберегти. Зняли на час ремонту плити, а потім поставимо їх на місце, адже ніяку штучну плитку не можна порівняти з натуральним каменем. Зараз вкладаємо дренажні і напірні труби галереї. Новим, сучасним буде все оснащення фонтана: насоси, шафа управління, частотні перетворювачі».

У чаші планують зробити кілька кіл з понад трьома сотнями форсунок. А завдяки підсвічуванню струмені світитимуться і переливатимуться на всі кольори веселки. На чотирьох опорах навколо фонтана окрім прожекторів встановлять гучномовці. Струмені води будуть злітати у висоту і світитися в ритмі й темпі музики, яку вмикатимуть для рівнян на бульварі. Ініціатори ідеї впевнені, що музичний фонтан сподобається всім і подарує багато радості.

В оновленні фонтана водоканал підтримує велика група меценатів і ентузіастів, допомагають волонтери-фахівці з програмування та звукової техніки. Усе разом – будівельні роботи і матеріали, обладнання і програмне забезпечення обійдуться в 1 мільйон 400 тисяч гривень. Для прикладу, в інших містах України це коштувало муніципалітетам у рази дорожче.

«Фонтан плануємо зробити цього року. Можливо, встигнемо і випробувати, якщо не буде морозів, - зазначив Андрій Карауш, - а вже з весни він запрацює по повній програмі, адже витрати на його роботу будуть мінімальні».

За матеріалами газети «7 Днів».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews