У Рівному новий Закон «Про освіту» обговорювали керівники коледжів

13.10.2017 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

У Рівному відбулося Всеукраїнське засідання спілки голів обласних рад директорів ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації. Серед присутніх: головний спеціаліст МОНу Віктор Вихор, заступник голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко, начальник управління освіти і науки РОДА Григорій Таргонський.

Обговорювали новий Закон «Про освіту» та шляхи його реалізації у коледжах та училищах.

null
Фото прес-служба управління освіти

«У новому Законі «Про освіту» введено нове поняття «фахова передвища освіта», яке передбачає здобуття кваліфікацій, що відповідають п’ятому рівню Національної рамки кваліфікацій. І вже прописані деякі пункти щодо фінансування, формування орієнтирів, акредитацію, вступну кампанію тощо. Серед головних завдань місцевої влади – збереження всієї обласної мережі закладів І-ІІ рівнів акредитації», - підсумувала заступник голови РОДА Світлана Богатирчук-Кривко.

Позицію Міністерства освіти і науки України щодо фінансування висловив Віктор Вихор. При цьому додав, що модель фінансування передвищої освіти в нашій країні має залишитьсь традиційною і на місця передаватись не повинна.

null
Фото прес-служба управління освіти

На Рівненщині нараховується 22 навчальні заклади І-ІІ рівнів акредитації. З них : 13 державної, 5 недержавної  та 3 комунальної, 1 відокремлений структурний підрозділ коледжу комунальної форми власності. Загальна кількість студентів у 2017 році - понад  12 тисяч осіб. Минулоріч випускниками стали 4 тисячі молодших спеціалістів. 

Окрім того, в  області  реалізується обласна програма підтримки молоді,  яка сприяє не тільки покращенню умов навчання, а й для інтелектуального та творчого  розвитку студентства. 

null
Фото прес-служба управління освіти

За повідомленням прес-служби управління освіти і науки Рівненської ОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews