Що поєднує Київ, Луцьк та Рівне?

13.10.2017 17:18   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

17 жовтня о 12:00 у виставковій залі Міського будинку культури, що у парку Шевченка, за адресою Соборна, 3д, відбудеться конференція, присвячена археологічним дослідженням рівненських підземель.

Як повідомив на свої сторінці у Фейсбук начальник міського управління культури і туризму Рівного Тарас Максименко,  академік АБ України, інженер-технолог-будівельник, єдиний науковець, яка є співавтором унікальної методологічної праці по консервації пам’яток архітектури (єдиної праці на пострадянському просторі за 25 років) Стріленко Юлія Миколаївна оприлюднить результати науково-технологічного дослідження розкопу на території садиби «На гірці».

Також науковець з Києва розкриє нам таємницю того, що поєднує Десятинну церкву в Києві Х ст., підмурівки церкви Іоана Богослова у Луцьку ХІІ ст. а підземелля, знайдені у парку Шевченка, які попередньо хибно вважалися частиною господарства палацику «На гірці».

У конференції візьмуть участь також провідні місцеві науковці, серед яких   викладач НУВГП, консерватор пам’яток архітектури – Оксана Байцар, краєзнавець-дослідник, архітектор-містобудівельник Дем’янов Валентин та волонтери, які були задіяні у розчистках пам’ятки архітектури.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews