Рівненська поліція закликає не довіряти «банкірам» по телефону

21.10.2017 17:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

На гачок шахраїв потрапила ще одна жертва, у якої псевдобанкіри з карткового рахунку виманили майже дванадцять тисяч гривень.

На мобільний телефон 38-річної жительки села Корнин Рівненського району зателефонувала невідома, яка представилась працівником одного з банків. «Банкірша» повідомила, що хтось намагався зняти кошти з її рахунку та попросила назвати номер картки. Утім, його власниця відмовилася, тож псевдобанкір начебто з’єднала її з начальником служби безпеки банку. Чоловік запевнив, що дії зловмисників потрібно припинити. Аби втертися в довіру жительки Корнина, чоловік назвав перші – стандартні цифри картки. Жінка повірила і таки назвала решту необхідних цифр, а тоді ще й код, який надійшов повідомленням на її мобільний телефон.

Уже невдовзі з рахунку 38-річної жінки зникли грошові кошти у сумі 11822 гривні.

За допомогою розшукати шахраїв потерпіла звернулась до поліції. Слідчі за цим фактом розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці застерігають громадян не надавати жодної інформації особам, які представляються працівниками банківських установ. Аби вберегти свої заощадження, варто перервати розмову та особисто зателефонувати у будь-яке відділення вказаного банку або на його гарячу лінію, та з’ясувати всю потрібну інформацію.

За матеріалами відділу комунікації поліції Рівненської області.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews