Людмила Марчук

Людмила Марчук

журналіст, публіцист, блогер.

Колапс, як у Львові? Рівняни потерпають від накопичення сміття

Поки акули великого бізнесу ділять власність і топлять конкурентів

24.10.2017 17:10   Джерело: RvNews
Автор : Людмила Марчук

У Рівному мешканці багатьох будинків нарікають на «Санком». Підприємство, з яким у багатьох мешканців міста укладені договори на вивезення сміття, своїх зобов’язань як слід не виконує. Сміття вивозиться не своєчасно, нерідко накопичується протягом кількох днів.

Так у мікрорайоні «Північний» в будинку по вулиці Шухевича, 2 побутові відходи накопичувалися від п’ятниці, 20 жовтня й вивезені лише сьогодні, 24 жовтня. Така ж ситуація з несвоєчасним вивезенням «Санкомом» сміття спостерігалася в ці дні й у будинку, що на Шухевича, 8 та інших.

null
Фото надане мешканцями буд. Шухевича, 2

До того ж, як розповідає Петро Будько, голова ОСББ будинку по вулиці Шухевича, 2 – їхній будинок дуже великий. Має аж 14 під’їздів, а для збору сміття визначено лише три майданчики, тож вони навіть при своєчасному вивезенні відходів переповнені.

На питання, чи не пробували співвласники багатоверхівки поміняти підрядника, Петро Будько зізнався, що були б і раді укласти договори з КТП, яке працює набагато якісніше, проте не так все просто. Чимало мешканців будинку мають із «Санкомом» прямі договори.

null
 Фото надане мешканцями буд. на Шухевича, 2

Той факт, що підприємство «Санком» не справляється із об'ємом робіт, яке зобов’язувалося виконувати, через те, що збанкрутувало – це вже навіть не чутки. Голова ОССБ будинку по Шухевича, 8 Людмила Солончук, розповіла, що міський голова Володимир Хомко повідомляв головам ОСББ про те, що підприємство «Санком» працює лише до кінця цього року. А далі оголосять тендер і новим підрядником буде підприємство, яке виграє цей тендер.

Проте не всі ОСББ збираються й далі (до 1 січня) терпіти «Санком», працівники якого навіть якщо й забирають сміття, то працюють доволі неряшливо, не дбаючи про чистоту довкола майданчиків.

Андрій Прищепа, який є керівником ОСББ кількох будинків, розповідає, що люди, які живуть у будинках, які знаходяться поруч, протягом кількох місяців щодня спостерігають одну й ту ж саму картину: біля будинку, що по вул. Мельника, 10 сміття не вивозиться вчасно, ємності для сміття потворні й брудні, сміття розкидане. Тут підрядник – «Санком». Натомість біля сусіднього будинку, на Мельника, 12, де підрядником є КТП – чисто й прибрано. Сміттєвих накопичень і розкиданого сміття не побачиш.

Тож Андрій Прищепа каже, що співвласники ряду багатоквартирних будинків на вул. Мельника прийняли рішення, що не стануть очікувати 1 січня, до якого у них договір із «Санкомом», а будуть його розривати раніше й укладати з КТП.

«Людей не обходить, що там робиться у високих кабінетах. Людям важливо, щоб усі комунальні служби працювали як належить» – сказав він.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews