Рівнянам покажуть виставку «Два століття — Одна війна» (Анонс)

05.11.2017 19:35   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

8 листопада у Рівному в МБК відбудеться презентація виставки «Два століття — Одна війна». Організатори дійства - Міжнародний Націоналістичний Конгрес (МНК), початок о 18:00 год.

Ніл Хасевич - художник-графік світового рівня з незвичайною долею. Найпопулярніша його цитата:

«У своєму житті я втратив уже все, але як довго залишиться бодай одна краплина моєї крові, я буду битися з ворогами свого народу. Я не можу битися зброєю, але б’юся різцем і долотом. Я, каліка, б’юся в той час, коли багато сильних та здорових людей у світі навіть не вірять, що така боротьба взагалі можлива. Я хочу, щоб світ знав, що визвольна боротьба триває, що українці б’ються».

Сьогодні продовжувачем справи Ніла Хасевича називають Юрка Журавеля. Саме про це й говоритимуть на презентації виставки. Кампанія «Два століття — Одна війна», присвячена 75-й річниці створення Української Повстанської Армії. Це поєднання сучасної документальної світлини російсько-української війни та архівної фото часів визвольних змагань УПА, які передають тяглість боротьби українців за свою державність протягом останніх двох століть. 

Вхід безкоштовний за попередньою реєстрацією www.упа.укр

null
Фото з мережі Інтернет

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews