Дарина Ясна

Дарина Ясна

журналіст, кореспондент, блогерка

І не приведи Боже пішоходові пройтися у Рівному по вулиці Шухевича

Там вже який місяць роблять капітальний ремонт дороги

08.11.2017 19:37   Джерело: RvNews
Автор : Дарина Ясна

Коли їдучи з міста в мікрорайон "Північний" та вийти зразу ж за перехрестям біля молитовного дому Свідків Єгови, й намагатися пройти далі до житлового комплексу, то плакало ваше, панове, взуття.

null
Фото автора

Бо тротуару по суті нема, як з одного боку дороги, так і з протилежного. Дрібне каміння вперемішку з грязюкою. І така дорога тягнеться під гору доволі довгенько - трохи далі, як до наступної зупинки. На горбу (ближче до маркету «Novus») вже видихнете з полегшенням, бо там вимостили тротуар. До речі - гарною тротуарною плиткою, навіть різноколірною. Питання, наскільки вона якісна і як довго такою протримається. Але будемо сподіватися, що триматиметься і дочекаємося часу, коли всім на новій дорозі буде добре.

null
Фото автора

Проте, чи раді цій реконструкції рівняни тепер, не скажеш. У мережах жителі вулиці Шухевича пишуть різне. І зокрема таке:

«Закатати наші з вами сплачені податки в землю... а через рік-два зрізати, як на Князя Володимира біля Золотіїва, і закатати ще раз...» - натякає користувач мережі на відмивання у такий спосіб коштів.

null
Фото автора

Мешканка дев’яповерхівки пише, що мешканці її будинку неабияк стривожені тим, що будинок хитає від цих дорожніх робіт на вулиці, як під час землетрусу:

«Таке враження що почався землетрус балів на 5-6, двигтить безперервно усе: підлога, меблі, посуд. Будинок весь просто хитає! Цікаво дізнатись наскільки це безпечно, бо живу тут більше 30 років, а такого ще не було, реально СТРАШНО! Цей ремонт же не на один день! І ще, хіба можна розширяти дорогу настільки близько до дев'ятиповерхового будинку?»

null
Фото автора

Ще один рівнянин нарікає на те, що капітальний ремонт дороги виконують, не порадившись як слід з людьми, які на цій вулиці живуть. Люди не бачили схеми капітального ремонту, а відтак, на його думку, є  непродумані моменти.

null
Фото автора

Один з таких моментів, це заїзд до Шухевича 2: біля суші-бару «Кіото» було місце і там завжди зупинялись 5-7 автомобілів, а зараз там роблять бровку і не зрозуміло, де можна буде під’їхати й залишити авто (суші-бар “Кіото», Нова Пошта, ПриватБанк і т.д, - думав буде хоча б карман навпроти суші-бару і Нової пошти, але ні – виходить, що знову будуть люди кидати авто де попало - і знову там буде бардак).
На його думку, логічно було б зробити заїзд на Шухевича 2 – прямо навпроти арки, а той заїзд залишити тільки для Шухевича 14, щоб розвантажити його.

null
Фото автора

Рівнянин Юрій обурюється з того приводу, що ніхто не думає про людей, безпеку пішохода під час такого ремонту:

«Це не ремонт!!! Це знущання над людьми, - пише він. - Тротуар знищений по обидва боки дороги, знятий не тільки старий асфальт, але й щебеневе покриття. Люди змушені або місити по щиколотки багнюку, або виходити на проїжджу частину дороги. І це в другій половині осені, коли короткий світловий день! Невже в місті немає чиновників, котрі мають слідкувати за БЕЗПЕКОЮ виконання робіт? Чекаємо на людські жертви?»

Про це пише ще один рівнянин:

«Це реально злочин проти людей, які ходять пішки від перехрестя з Кн. Володимира по Шухевича! З обох боків зруйновано тротуари і суцільна багнюка, ходити по проїжджій частині небезпечно і багнюка ще й летить від машин! Хто за це буде відповідати!? Хто так робить через ж...???? Це Україна, і ми схаваєм таку "турботу" про громадан... Невже не можна було зробити тротуар по одній стороні, залишивши можливість пішоходам рухатись по другій? І період року вибраний теж, як спеціально, щоб більше прості люди відчули на собі всі прєлєсті від дощу, вітру і багнюки холодної осені!? Хто з керівництва це може пояснити, вибачитись і виправити?»

Немов у підтвердження цих слів, поки я мішу ногами суцільну гальку з грязюкою й не бачачи, як таку дорогу можна оминути, вже думаю, що моєму світлого кольору взуттю на підборах буде капець, назустріч мені вихопилось молоде подружжя з малюком у візочку. Малюка добряче трясе, проте молодь вочевидь у такий спосіб возить свого синочка не вперше, тож той не плаче, бо ж їде «на конику».

Дай Боже, аби ці незручності, поминувши осінні дощі, та до снігу не дотяглося. Бо є ще й відкриті люки з увіткнутою  гіллякою, аби самим дорожнім працівникам у темряві туди не влізти.

Нагадаємо, що будівництво нової дороги проводить ТОВ «Будівельна компанія “Будальянс груп”. Вартість реконструкції асфальтного покриття на вулиці Шухевича становить 27 мільйонів 183 тисячі гривень.

Так, що наберіться терпіння і чекайте кінця кінця реконструкції дороги. А поки що, шановні рівняни й гості міста, якщо вас запрошують на гостину на вулицю Шухевича, ліпше запросіть гостей до себе. На ту вулицю, де пані підбори не поламають.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews