На Млинівщині школярі «мігрують» із малих сіл Підлозцівської сільської ради на Волинь, у Луцький район

А все через доїзд, відсутність шкільного автобуса

09.11.2017 13:36   Джерело: RvNews
Опубліковано : Віталій Тарасюк

Цікава освітянська пропорція склалася у Підлозцівському навчально-виховному комплексі Млинівського району в стосунках із сусідами-волинянами. Річ у тім, що двадцять один школяр із населених пунктів Підлозцівської сільської ради об’єднаної територіальної громади навчається у навчальних закладах сусіднього Луцького району Волинської області, до якої, як кажуть, рукою подати.

null
Фото з сайту Підлозцівського НВК

Зазначимо: раніше учнівська міграція у Луцький район була вищою, однак здобутки підлозцівських освітян останніх років, відмінна матеріально-технічна база одинадцятирічки, постійна увага і підтримка очільників місцевої об’єднаної територіальної громади та інші перспективи поволі знижують відтік школярів на Волинь.

Без сумніву, «міграційний процес» можна було б остаточно переломити на свою користь, якби в розпорядженні дирекції НВК був ще один шкільний автобус. Одержати його на пільгових умовах поки що немає змоги, адже для цього треба закрити якийсь освітній заклад. Може, вдасться це зробити іншим чином: власне, нині у Підлозцях якраз і намагаються розв’язати цю освітянську головоломку.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews