На Рівненщині землі з бурштином віддадуть в довготривалу оренду – під мисливські угіддя

14.11.2017 07:15   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Обласні депутати Рівненщини 1 грудня ділитимуть понад десять тисяч гектарів мисливських угідь, у тому числі й «бурштинові землі» на Поліссі. Частину з них збираються віддати в оренду лісівникам на десятки років. Про це пише Північ-інфо та «Рівне вечірнє». Проект цього рішення, яке підготував начальник «Рівнелісу» Віталій Сухович, розміщений на сайті Рівненської обласної ради.

Зокрема, на Поліссі планують віддати у користування більше восьми тисяч гектарів земель у Сарненському та Володимирецькому районах. На них претендують ТзОВ «МГ Поліське-Сарни» та ТзОВ «МГ Сарненське», інформує обласна рада.

Інші п’ять тисяч гектарів мисливських угідь, строком на 25 років, хочуть дати у користування громадській організації «мисливське господарство «ЛІСОВИК ГРАНД» на території земель держлісфонду ДП «Млинівське лісове господарство».

Як пише «Рівне Вечірнє», «ЛІСОВИК ГРАНД», за даними держреєстру, має вісьмох співзасновників. Серед них — головний лікар обласного спеціалізованого диспансеру радіаційного захисту населення Сергій Шевчук, головний лісничий Млинівського лісгоспу Олександр Целюх, інженер лісового господарства Млинівського лісгоспу Олександр Рослюк, головний спеціаліст обласного управління лісового та мисливського господарства Михайло Прокопчук, лісничий Острожецького лісництва Віктор Перескоцький, луцький бізнесмен Сергій Мельничук, начальник відділу лісового господарств Лугинського держлісгоспу Сергій Мельничук та керівник дубенської ГО «Українська народна самооборона» Володимир Куб’юк.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews