Верховна Рада може проголосувати за вихідний на Різдво за григоріанським календарем – 25 грудня

14.11.2017 17:59   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Цього пленарного тижня Верховна Рада України може розглянути цього пленарного тижня законопроект про оголошення вихідним 25-го грудня, коли відзначається Різдво Христове за григоріанським календарем.

Про це на погоджувальній раді сказав вчора спікер парламенту Андрій Парубій та повідомляє Радо "Свобода". За словами спікера, законопроект про ще один вихідний для українців внесений у порядок денний на сьогодні, вівторок.

«Якщо під час вивчення на фракціях ми побачимо підтримку, ми в четвер (16 листопада) його зможемо поставити в досить прохідну частину і без великого палкого обговорення ухвалити по ньому рішення», – сказав Парубій.

Законопроект 2149 про вихідний 25 грудня запропонував внести на розгляд парламенту голова комітету з питань культури і духовності Микола Княжицький.

«Пропонується 25 грудня Різдво Христове зробити вихідним днем так само, як 7 січня», – сказав Княжицький, додавши, що в Україні є багато римо-католиків, протестантів, які просять зробити цей день вихідним.

В Україні вихідним є 7 січня, коли відзначають Різдво Христове за юліанським календарем (святкують Українська, Російська, Грузинська, Сербська, і Польська Єрусалимська православні церкви, а також Греко-католицька церква в Україні). Водночас католицьке Різдво, яке відзначають не лише римо-католики, але й протестанти і представники низки помісних православних церков 25 грудня, є в Україні робочим днем.

Ідея «оптимізувати» святкування Різдва в Україні не є новою, серед депутатів і громадськості також висловлювалась пропозиція про відмову від святкування релігійних свят за старим юліанським календарем і перейти на чинний – григоріанський.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews