На Рівненщині у Володимирецькому районі децентралізація зависла

Частина сіл на роздоріжжі. Рішення їм прийняти важко

15.11.2017 11:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

У селі Балаховичі Володимирецького району об’єднуватися у громаду люди не поспішають. Фахівцям з питань децентралізації люди розповіли, що досі не визначилися, з ким хочуть планувати спільне майбутнє.

Кажуть, душа лежить до Рафалівської селищної ради, та й мають багато спільного. Однак, за перспективним планом до громади має увійти 5 сільських рад, проте не всі сусіди бажають утворювати ОТГ у такому форматі.

null
У с. Балаховичі. Фото Проекту Пульс

Консультанти Проекту Пульс Рівненського РВ Асоціації міст України в рамках роботи інформаційного пункту децентралізації розповіли активу села про основні цілі реформи.

Консультант з бюджетних питань Людмила Кушнер розповіла про повноваження на місцях, які отримує громада в умовах реформи. Розповіла, як утримувати ФАПи та амбулаторії, музичні школи та дошкільні заклади. Експерти переконані – успіху здобувають активні громади, які не бояться ризикувати. Тому розповіли про успішні громади Рівненщини, які першими стали на шлях реформ.

null
с. Балаховичі. Фото Проекту Пульс

Консультант з правових питань Василь Курилас – нагадав процедуру об’єднання громади, та запропонував людям ще раз обговорити усі можливі варіанти, лише потім приймати рішення, з ким утворити громаду.  

Повідомляє проект ПУЛЬС  USAID Рівненського РВ Асоціації міст України


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews