Призовна комісія на Рівненщині вирішувала, хто отримає відстрочку від армії

Осінній призов на строкову службу триває

15.11.2017 19:03   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Всього до кінця листопада військкомати повинні закликати понад 300 новобранців у віці до 27 років. Більше половини призовників служитимуть у Збройних Силах України, решта у Нацгвардії та Держспецтрансслужбі.

Серед людей призовного віку є ті, які можуть розраховувати на відстрочку відповідно до закону «Про військовий обов’язок і військову службу». Хто отримає це право, вирішували на обласній призовній комісії під головуванням заступника голови ОДА Віталія Ундіра. Про це повідомляє Рівненська ОДА.

Зокрема, на підставі висновку лікарів матимуть відстрочку на 1 рік юнаки з Рівненщини, які непридатні до служби за станом здоров’я. Не заберуть до армії студентів денної форми навчання, а також тих, які проходять військову підготовку у ВУЗах. Відстрочка також надається у зв’язку із сімейними обставинами: наприклад, якщо у зобов’язаного є дитина до 3-х років, двоє дітей або він сам їх виховує. Також приводом для відстрочки може стати дитина-інвалід, вагітна дружина, чи непрацездатні батьки, які перебувають на утриманні призовника.

Нагадаємо, новобранцям виплачуватиметься матеріальна допомога у розмірі 3200 гривень. Грошове забезпечення строковики отримують вже третій рік поспіль, починаючи з осені 2015-го року.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews