У Рівному презентують монографію до 100-річчя УНР

17.11.2017 20:36   Джерело: RvNews
Опубліковано : Таня Костенко

21 листопада о 14.00 у Рівненській обласній науковій бібліотеці презентують наукову працю Руслани Давидюк «Українська політична еміграція в Польщі: склад, структура, громадсько-політичні практики на території волинського воєводства»

Захід приурочать до 100-річчя проголошення Української Народної Республіки. Участь у ньому візьмуть представники влади, науковці, учителі історії та студенти.

У монографії комплексно досліджено діяльність міжвоєнної української політичної еміграції в Польщі та її адаптацію до західноукраїнського соціуму. Розглянуто ідеологію, склад, структуру еміграції, спроби її самоорганізації та громадсько-політичні практики у Волинському воєводстві.

null
Фото з сайту Рівненської ОДА

Також ідеться про працю української еміграції в міжвоєнній Польщі через висвітлення діяльності її представників на Волині: Степана Скрипника, Сергія Тимошенка, Євгена Білецького, Сергія Бачинського, Івана Литвиненка, Оникія Богуна, Володимира Оскілка, Павла Пащевського, Параскевії і Миколи Багринівських, Петра і Миколи Певних, Миколи Маслова, Івана Волошина та багатьох інших.

Дослідження охоплює 1920-1930-ті роки, включаючи проекцію на період УНР (1917-1920 рр.) та час першої радянізації (1939-1941 рр.).

За матеріалами Рівненської ОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews