Рівненські студенти-архітектори звітуються виставкою «Від А до Я»

20.11.2017 22:31   Джерело: RvNews
Опубліковано : Галина Данильчук

У Виставковій залі Рівненської обласної організації НСХ України, що на вул. 16 липня, відкрилася виставка творчих напрацювань студентів архітектурного факультету Національного університету водного господарства і природокористування.

null
 Фото Галини Данильчук

В більшості тут представлені замальовки архітектурних пам’яток краю, які, пройшовши крізь віки, милують око сучасника. Талановита молодь вміє шанувати «музику, застиглу в камені», як називають архітектуру, і бачить перспективи нового сучасного містобудування.

null
 Фото Галини Данильчук

Але, на жаль, в більшості їхні мрії, плани і проекти залишаються реалізованими лише на ватмані і в кращому випадку – потрапляють на виставки чи у видання. У архітекторів, як і в інших випускників наших вишів, гострою є проблема власної професійної реалізації у рідній державі.

null
 Фото Галини Данильчук

А в результаті – в цілому страждає суспільство, яке втрачає творчий потенціал талантів, а наші міста все більше стають хаотичними, безликими і некомфортними.

null
 Фото Галини Данильчук

На відкритті виставки зібрались відомі рівненські архітектори, викладачі кафедри архітектури, художники і не було жодного представника місцевої влади, будівельників чи ЗМІ.

null
 Фото Галини Данильчук

Шкода, що виставки молодих не стають подією, не цікавлять тих, від кого залежить майбутнє обличчя нашого міста, хоча питання сучасного будівництва і збереження архітектурних об’єктів старовини стоїть нині досить гостро.

null
 Фото Галини Данильчук

 

null
 Фото Галини Данильчук

 

null
 Фото Галини Данильчук

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews