Від Другої світової війни до сьогодення - Рівненський військовий госпіталь святкує 78 років з часу заснування (Фото)

21.11.2017 16:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Юліана Медічі

В Рівненському військовому госпіталі відбулись урочисті збори з нагоди  річниці створення військово-медичного закладу.

В заході взяли участь військові лікарі, їх цивільні колеги та майже дві сотні пацієнтів. В клубі частини пролунав Державний гімн України, слова якого наспівував кожен з присутніх.

null
Фото: Віктор Шубец

З нагоди зібрання з промовою виступив тимчасово виконуючий обов’язки начальника військового госпіталю підполковник медичної служби Тимофій Кульчицький, який зазначив, що 78 років – це чималий відлік часу, який пам’ятає не одне покоління військовий медиків цього закладу. Колись вони рятували життя пройшовши фронтовими дорогами Другої Світової війни виконуючи клятву Гіппократа. Ніхто не сподівався, що більш ніж через сім століть їх нащадки знову будуть приймати поранених під час бойових дій бійців, а лікарсько-сестринський склад рятуватиме життя військовослужбовців та цивільних поблизу лінії розмежування сходу України.

- Участь в АТО взяли близько п’яти десятків представників Рівненського військового госпіталю. Кращі з кращих наших колег  і сьогодні повертають до життя та відновлюють здоров’я військовослужбовцям на Донеччині у складі 65 військового шпиталю.

Відповідно до святкового наказу, більше двадцяти кращих військовослужбовців та працівників Збройних Сил України військово-медичного закладу було відзначено грамотами та подяками за досягнення в роботі та службі.

За словами заступник начальника Рівненського військового госпіталю по роботі з особовим складом підполковника Івана Підопригори, з нагоди відзначення річниці з Дня створення військової частини за участю майже сотні осіб персоналу закладу, військовослужбовців-учасників АТО, які знаходяться на лікуванні тут, було проведено цілу низку заходів дозвілля. Зокрема похід на вистави до Рівненського драматичного театру на виставу «Самотня леді», виступ Народного артиста України, популярного українського співака, гітариста Віктора Павліка, декілька концертних програм поспіль в міському будинку культури. Всі квитки для пацієнтів госпіталю організаторами надано безкоштовно.

Про це повідомляє прес-офіцер Міністерства Оборони України в Рівненській області підполковник Віктор Шубец


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews