На Рівненщині може статися екологічна катастрофа через «Укрзалізницю»

22.11.2017 12:03   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Тарифи на вантажні перевезення «Укрзалізницею» (УЗ) не повинні підвищуватися до 2019 року. Про це заявили представники промислових галузей України в ході засідання в Держрегуляторній службі.

«Я б заморозив тарифи до 2019 року, щоб дати попрацювати правоохоронним органам на УЗ. Там такий рівень корупції, який оцінюється мінімум в 10 млрд грн», – сказав голова Союзу хіміків України Олексій Голубов.

З його слів, не зважаючи на підвищення тарифів на 15%, якість послуг монополії не покращився.

«Приходять такі «убиті» вагони, що раніше їх на завод би не запустили», – сказав голова Союзу хіміків України.

Олексій Голубов також заявив, що через несвоєчасне подання вагонів «Укрзалізницею» під Рівним може статися екологічна катастрофа:

«На майданчику «Рівнеазоту» зараз знаходиться близько 30 тис. тонн аміачної селітри. Цей продукт не підлягає зберіганню під відкритим небом, тобто під Рівним заклали таку міну, яка, не дай Бог, призведе до катастрофи на кшталт Чорнобильської», – заявив п. Голубов.

Промисловці закликали уряд створити надзвичайний штаб по роботі з/д монополії, який буде працювати до нормалізації ситуації в УЗ.

«Цей орган повинен збиратися, як мінімум, кожного тижня, як це робить відповідна робоча група з енергетичного вугілля, щоб розуміти: де вузькі місця на «Укрзалізниці», де кинуті склади, де скупчення вагонів, на яких підприємствах найбільш складна ситуація», – заявив глава «Укрметаллургпрому» Олександр Каленков.

За його словами, найближчим часом в ручному режимі необхідно вирішувати неефективність УЗ.

«Те, що втрачають підприємства від неефективності УЗ, це набагато більше, ніж втрати від непідвищення вантажних тарифів. Зараз інфраструктура – це вузьке горлечко, це те, що стримує зростання економіки», – констатував він.

Нагадаємо, на майданчику державної регуляторної служби відбувається процес створення меморандуму між промисловцями і урядом. Основна тематика обговорення – створення механізму підвищення тарифів і контроль за коштами, отриманими від підвищення тарифів.

За матеріалами https://24tv.ua 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews