Рівненські рятувальники поділились підсумками роботи за одинадцять місяців (Фото)

23.11.2017 00:50   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

У Рівному підсумували роботу ГУ ДСНС України в Рівненській області за останні 11 місяців та нагородили кращих рятувальників.

Зокрема, за сумлінне та високопрофесійне виконання службових обов’язків було нагороджено нагрудним знаком ДСНС України «Знак пошани» начальника служби безпеки дорожнього руху ГУ ДСНС області, підполковника служби цивільного захисту Ігора Головка та начальника відділення матеріально-технічного забезпечення аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС області, майора служби цивільного захисту Руслана Каськова.

Нагрудним знаком ДСНС України «За відвагу в надзвичайній ситуації» було нагороджено командира відділення 10 державної пожежно-рятувальної частини прапорщика служби цивільного захисту Сергія Бричку та командира відділення 1 державної пожежно-рятувальної частини старшину служби цивільного захисту Сергія Гаврилюка. Грамотою Рівненської обласної ради начальника Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності полковника служби цивільного захисту Сергія Вовчука.

Заступник начальника ГУ ДСНС полковник служби цивільного захисту Ігор Михальчук доповів про результати діяльності підрозділів Служби порятунку Рівненщини за звітний період. Він зауважив, що пожежно-рятувальними підрозділами Рівненської області впродовж 11-ти місяців 2017 року забезпечено оперативне реагування на 11 надзвичайних ситуацій та 1119 пожеж. Врятовано 313 людських життів (в тому числі 19 дітей) та матеріальних цінностей на суму понад 80 млн. гривень. Піротехнічним підрозділом аварійно-рятувального загону спеціального призначення здійснено 72 виїзди на розмінування, під час яких було знешкоджено понад 662 вибухонебезпечних предметів минулих війн.

У свою чергу, заступник начальника обласного управління ДСНС полковник служби цивільного захисту Олег Панюк відзначив, що органами державного нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки впродовж звітного періоду здійснено значний обсяг роботи щодо попередження пожеж, особливо в житловому секторі, пожеж стало на 17.5 % менше, ніж за аналогічний період 2016 року. Інспекторами взято участь у перевірках стану техногенної і пожежної безпеки потенційно-небезпечних об’єктів та обєктів з масовим перебуванням людей, підприємств, які мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави.

Серед інших питань, про які йшлося на нараді – готовність підрозділів області до зимового періоду, впровадження енергозберігаючих технологій, взаємодія із місцевими органами влади щодо забезпечення підрозділів пожежно-рятувальним обладнанням та ПММ, стан дотримання дисципліни та законності, морально-психологічного клімату, профілактики правопорушень, проведення соціально-гуманітарної та індивідуально-виховної роботи у апараті та підпорядкованих підрозділах, робота з населенням щодо недопущення пожеж та нещасних випадків в житловому секторі, пов’язаних з початком опалювального сезону, а також вирішення питань по створенню запланованої кількості підрозділів місцевої пожежної охорони та центрів безпеки громадян тощо.

Підбиваючи підсумки службової діяльності, генерал-майор служби цивільного захисту Сергій Крук відмітив виконання покладених на підрозділи Головного управління ДСНС завдань, зокрема, щодо запобігання виникненню надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, оперативного на них реагування.

«Все, що пов’язано із безпекою громадян, є і надалі буде одним із основних пріоритетів у діяльності Служби порятунку Рівненщини», - наголосив Сергій Крук.

За матеріалами ГУ ДСНС України в Рівненській області.

null
Фото ГУ ДСНС України в Рівненській області

 

null
Фото ГУ ДСНС України в Рівненській області

 

null
Фото ГУ ДСНС України в Рівненській області

 

null
Фото ГУ ДСНС України в Рівненській області

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews