Хибний виклик спецслужб жителем Здолбунівщини призвів до 8, 5 тисяч штрафу

23.11.2017 13:45   Джерело: RvNews
Опубліковано : Юліана Медічі

Вирішуючи «проблеми із законом», шляхом надання неправомірної вигоди службовій особі Здолбунівського відділення поліції, мешканець Здолбунівщини вчинив корупційний злочин.

Зокрема, в середині жовтня 2017 року, інспектором Здолбунівського відділення поліції Острозького ВП ГУ НП в Рівненській області стосовно чоловіка було складено адміністративний протокол за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст.183 КУпАП (завідомо неправдивий виклик спеціальних служб).

Однак, з метою уникнення адміністративної відповідальності зловмисник запропонував службовій особі органів Національної поліції України «вирішити» ці проблеми та надав неправомірну вигоду у вигляді грошових коштів. Відповідні відомості за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.369 КК України (пропозиція службовій особі надати їй неправомірну вигоду та надання такої вигоди), внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

За результатами досудового розслідування у кримінальному провадженні Здолбунівською місцевою прокуратурою направлено до Здолбунівського районного суду обвинувальний акт з угодою про визнання винуватості.

Вироком районного суду чоловіка визнано винним у вчиненні злочину та призначено йому покарання у виді штрафу в розмірі 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 8500 грн. Водночас, судом конфісковано у дохід держави грошові кошти, що надавалися як неправомірна вигода.

За матеріалами Здолбунівської місцевої прокуратури


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews