3 тисячі призовників не явилися у військкомати, зменшилася кількість контрактників - Обласний військовий комісаріат

24.11.2017 14:00   Джерело: RvNews
Опубліковано : Юліана Медічі

На Рівненщині з восьми тисяч потенційних призовників за викликом до військкоматів з’явилося п'ять тисяч. Частина з них має слабке здоров'я, дехто - доглядає за немічними родичами, або не може служити з релігійних переконань.

Тож відібрати з них три сотні кращих, за словами головного військового комісара області, було важко. Також військкомати звітують про зменшення кількості контрактників. Торік було понад 1200 охочих, цьогоріч - 750.


 "Є окремі голови сільських рад, один з них особисто так і сказав відверто: "Невже ви думаєте, що я піду і буду витягувати тих самих призовників і втрачати голоси на майбутніх виборах?" Якщо я скажу, що більше половини голів не те, що захищають, але більше половини не виконують свої обов’язки формально або взагалі не виконують, то це буде абсолютною правдою." - розповідає Михайло Гнатів, обласний військовий комісар.

"Є негативне висвітлення в засобах масової інформації наших Збройних сил. Якийсь випадок стався, знає вся Україна. А що Збройні сили досягають, особливо у Луганську і Донецьку, це показують легенько і поверхньо." - каже Андрій Купчак, представник обласного військкомату.

 

За матеріалами сайту РТБ.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews