Прокурор Рівненщини та представники ОБСЄ обговорили стан злочинності в регіоні та роботу правоохоронних органів

24.11.2017 16:45   Джерело: RvNews
Опубліковано : Юліана Медічі

У четвер, 23 листопада, прокурор області Богдан Подубинський та заступник прокурора області Тарас Ільящук зустрілися із представниками Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) в Україні – Майклом  Салліваном та Ольгою Радкевич.

Під час зустрічі сторони обговорили стан законності на території регіону, результати діяльності органів прокуратури на пріоритетних напрямах, а також процес реформування відомства та зміни його повноважень.

Також європейських гостей цікавив стан загальної  криміногенної обстановки на Рівненщині, вплив реформування у судових та правоохоронних органах на роботу прокуратури, рівень співпраці силових відомств у вирішенні проблем краю.

Богдан Подубинський відзначив злагоджену взаємодію з правоохоронними органами та судовою гілкою влади, що дає позитивні результати у викритті та притягненні до відповідальності порушників Закону. Завдяки такій співпраці та спільно із громадськістю досягнуто значно нижчого рівня злочинності, ніж по державі. 

Зокрема йшлося про викриття та ліквідацію у цьому році діяльності 7 організованих злочинних груп, які займалися контрабандою наркотиків, забороненою гральною діяльністю, незаконними операціями із бурштином.

Окрім цього спостерігачі цікавилися, які злочини на Рівненщині вчиняються найбільше, а також чи є складнощі під час розслідування у кримінальних провадженнях, пов’язаних із веденням на території України гібридної війни.

На що прокурор області зауважив, що події у зоні АТО, безперечно, відбиваються на тлі загальної криміногенної обстановки Рівненщини. Прокуратура процесуально керує досудовим розслідуванням у кримінальних провадженнях за фактами незаконного використання зброї, сепаратизму, але ситуація на цьому напрямі є контрольованою.

Серед найпоширених злочинів, що вчиняються на Рівненщині, - проти власності, довкілля, багато скоюється дорожньо-транспортних пригод. Аби адекватно та оперативно реагувати на криміногенну обстановку в регіоні з притаманними йому проблемами, правоохоронні органи узгоджують заходи, докладають усіх зусиль, щоб  кожен житель області почував себе захищеним.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews