Децентралізацію на Рівненщині моніторять спостерігачі місії ОБСЄ

24.11.2017 21:05   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олександр Войцеховський

Як проходить процес децентралізації та розвиваються вже утворені громади, які вони мають проблеми – ці та інші питання регулярно моніторять спостерігачі місії ОБСЄ в Україні.

Фахівці відвідують ОТГ, спілкуються з мешканцями та керівництвом громад щоби уявити їх цілісну картину. Нині зустрілися з консультантами Проекту Пульс Рівненського регіонального відділення Асоціації міст України. Консультанти з питань децентралізації розповіли про вже помітні результати об’єднання та коротко окреслили проблеми, які виникають у громадах.

«Вже у новому 2018 році на Рівненщині діятиме 25 громад. Для нас головне, щоб вже існуючі навчилися жити самостійно, самі приймали рішення, комунікували з усіма мешканцями. Лише у такому варіанті громада стане спроможною», - наголосив консультант з правових питань Василь Курилас.

За словами консультанта з питань бюджетних питань Людмили Кушнер, головна проблема – це зміна правил гри та недосконале законодаство. Громади не встигають за законовавчими нововведеннями.

Спостерігач місії ОБСЄ Іван Дудак подякував за відвертість, адже зараз вони спостерігають за всіма змінами та реформами в українському суспільстві.

 За інформацією офісу реформ проекту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews