У Рівному появилися інспектори праці, які перевірятимуть роботодавців

25.11.2017 07:16   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

У Рівному працівники відділу праці міського управління праці і соціального захисту населення набули нового статусу – їм вручили посвідчення інспекторів праці органів місцевого самоврядування Рівненської області.

Заступник міського голови Сергій Васильчук, відкриваючи цю подію, повідомив, що Рівне – один з перших обласних центрів, де вже є інспектори праці органів місцевого самоврядування. Вручила посвідчення новоявленим інспекторам заступник начальника управління Держпраці в Рівненській області Наталія Карпюк.

null
 Фото прес-служба міськради

А заступник міського голови Сергій Васильчук дав їм перші настанови.

«Крім прав, які ви отримали, - сказав він, звертаючись до інспекторів, - ваші нові повноваження накладають на вас і серйозні обов’язки. Не так важливо оштрафувати роботодавця, як змусити його усвідомити свою відповідальність за долі найманих працівників. Треба досягти порозуміння між одними й іншими. Сьогодні одне з найголовніших джерел надходжень до бюджету -   податок на доходи фізичних осіб. Щоб цей податок зростав, потрібно, щоб люди отримували прозору зарплату, і щоб це була зарплата достойного рівня. Нехай краще замість штрафу гроші роботодавців підуть на зарплату людям. Тому вам потрібно вести широку роз’яснювальну роботу серед роботодавців щодо знань з питань охорони праці».

Сергій Васильчук також повідомив, що серед суб’єктів підприємницької діяльності проведуть на цю тему семінар.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews