На Рівненщині Бугринська та Бабинська ОТГ вже діляться досвідом успішного господарювання

01.12.2017 15:03   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Бугринська та Бабинська громади поділилися власними секретами господарювання своїх громад з представниками органів місцевого самоврядування Рівненщини та Тернопільщини. Делегації завітали до громад в рамках навчального візиту «Маршрути успіху» в рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID.

Голови громад зосередили свою увагу на темі «Використання державної субвенції на розвиток інфраструктури в маленьких ОТГ».

null
Фото Проекту Пульс

 Голова Бугринської ОТГ Сергій Пилипчук розповів, що вже вдалося зробити за два роки. Створили власне комунальне підприємство, а це вісім робочих місць. Нині підприємство вже почало саме на себе заробляти. За кошти субвенції для підприємства придбали трактор та інше обладнання. Показали еноргозберігаючі технології, а це заміна котлів на твордопаливні у закладах освіти.

null
Сергій Пилипчук. Фото Проекту Пульс

Гості побачили як комунальне підприємство завдяки дробилці заготовляє щепу.

null
Фото Проекту Пульс

У с. Вільгір закінчують перекриття даху у школі 1-2 ступенів. Поруч триває ремонт будинку культури, де облаштовують ще й спортивну залу з обігрівом.

null
Перекриття даху в Бугринській школі. Фото Проекту Пульс

- Усі ці зміни, - каже голова Сергій Пилипчук, - вдалося реалізувати тільки завдяки тому, що повірили у реформи децентралізації. У громаді налагодили систему збору та вивизу сміття, створили також добровільну пожежну команду завдяки участі у Польському проекті. Нині бюджет громади складає майже 6 млн.грн.

null
Школа села Бугрин. Фото Проекту Пульс

 

null
Діти в Бугринській громаді навчаються в гарних умовах. Фото Проекту Пульс

 

null
Нове життя старому клубу в Бугринській ОТГ. Фото Проекту Пульс

 

null
Клуб у Бугрині. Фасадна стіна.  Фото Проекту Пульс

У Бабинській громаді також пишаються своїми здобутками. За словами голови громади Олега Гречича, бюджет вже цьогоріч складає понад 5 млн.грн.

null
Свіжий тротар у Бабинській ОТГ. Фото Проекту Пульс

Тут вже зробили вуличне освітлення, ремонтують ФАПи, дороги. У наступному році планують розпочати ремонт клубу, аби розвивати позашкільну освіту. Особливо пишаються бабинці змінами у школі. А там замінили вікна на енергозберігаючі, частково поміняли двері у класах, придбали нові дошки, комп’ютери, дидактичні матеріали, швейні машинки, та сучасні мікроскопи. На 2018 рік вже запланували придбати новий шкільний автобус.

null
Оновлена база в Бабинській школі. Фото Проекту Пульс

 

null
Фото Проекту Пульс

Гості з Рівненщини й Тернопільщини високо оцінили роботу керівників громад та діяльність колективу. Кажуть, такі візити завжди дають можливість на власні очі побачити, чим живе громада, які виклики мала на початку своєї дільності.

 Повідомляє Офіс реформ проекту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews