В Острозі реалізують проект «Оперативка»

04.12.2017 12:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Це стало можливо завдяки творчій ініціативі студента Острозької академії, члена громадської організації «Національний альянс» Юрія Устимчука. 

Хлопець побачив інформацію про конкурс проектів у мережі Фейсбук. Треба було заповнити анкету і додати свій бізнес-план.

«Під час написання проекту я користувався «Стратегією м. Острога». – розповідає Юрій Устимчук. - Там, після доріг і сміття третім пунктом записана відсутність місць для проведення дозвілля. Третина жителів бажає брати активну участь в управлінні містом та реалізації проектів. Потрібно дати їм можливість».

null
Юрій розповідає, як зародилася ідея. Фото Острог-інфо

Що це за проект? Внаслідок його реалізації острожани матимуть свій вільний простір для обміну думками та для генерації ідей. І тут учасниками буде не тільки студентська молодь, але й усі активні громадяни міста.

В інтерв’ю, яке Юрій дав сайту Острог.інфо він розповідає, як зародилася сама ідея.

«Як зародилася ідея? Останнім часом я веду дуже активний спосіб життя. Наприклад, скоро організовую зустріч з українською діаспорою. Діаспора взагалі підтримує різні проекти не лише для студентів, а й для всіх груп населення. І хотілося б зібрати ці всі групи в Острозі. У нас це відбувається точково. Рідко буває, що студенти, школярі, містяни збираються разом одночасно. Натомість, це буде вільний простір, де вируватиме життя».

В передбаченому проектом просторі будуть заплановані якісь зазоди: концерти, зустрічі, різні курси. Скажімо, з фотошопу, іноземних мов, відеомонтажу. Тобто втілюватимуться різні ініціативи. Такий простір може сам себе фінансувати за рахунок власної діяльності. Це місце, де будь-хто може подивитися графік та запланувати й провести власний захід.

Проект «Оперативка» буде фінансуватися за прикладом «Urban Space» в Івано-Франківську, де щокварталу збирається група, яка вирішує, на що направити кошти. А для початку такої діяльності, облаштування своєрідного хабу кошти виділив фонд «Любіть Україну».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews