На Рівненщині знімають програму про Сіамську принцесу, нашу землячку Катерину Десницьку

05.12.2017 18:11   Джерело: RvNews
Опубліковано : Лариса Чайка

5-го грудня 2017 року київська режисерська група передачі «Чекай на мене» завітала в с. Новостав Рівненського р-ну до Олександри Корсюк та у м. Рівне до її родичів для зйомок та збору матеріалу про Сіамську принцесу – На Пітсанулок, українку з Волинським корінням.

Читайте також:

Історичні сенсації  краю: принцеса Сіаму родом з Волині

Наша землячка – Катерина Десницька, народилася в місті Луцьк 27 квітня 1886 року. Навчалася в Петербурзі на курсах сестер милосердя при госпіталі імператриці Марії, де зустріла корнета гусарського полку Його Величності Сіамського принца Чакрабона. Краса, розум і талант Каті полонили душу молодого принца Сіаму (Таїланду), котрий відважився порушити традиції своєї країни і одружився з іноземкою. Та це відбулося. Адже кохання не має кордонів.

null
Катерина - принцеса Сіамська на Пітсанулок. Фото з журналу "Огонек"

У цьому році виповнилося б 131 рік від дня народження Каті Десницької. Сьогодні її родичі перегортали сторінки пожовклих від часу газет, переглядали фотографії, згадували розповіді близьких, які добре знали принцесу, ділилися спогадами з працівниками передачі «Чекай на мене», котрі готуватимуть телепередачу про незвичайну українку, онука якої – принцеса Нарисара на разі проживає у Таїланді.

Ширше про принцесу Сіаму родом з Волині читайте тут: rvnews.rv.ua/section/load/life


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews