Рівнян застерігають - «синього кита» змінила «червона сова»

06.12.2017 21:43   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Дорослих і молодь Рівненщини застерігають про нову небезпеку. Українці «підсіли» на нову небезпечну гру яку створили за аналогією «Синього кита» - цього разу її назвали «Червоною совою».

Правила гри «Червона сова» нагадують «Синього кита». Куратори також через соцмережі дають завдання, змушують дітей не спати ночами заради загадкового призу. На відеоканалі YouTube на цьому тижні з’явилося відразу кілька роликів, присвячених «Червоній сові». Наскільки поширена ця гра в Києві, в поліції точно не відповіли.

Між тим, за «групами смерті» стоять серйозні фахівці із психології, які свідомо доводять підлітків до суїциду.

«Правоохоронці знали про це явище і раніше, однак не піднімали цю тему довгий час саме через острах появи ажіотажу. Стрімке зростання популярності «груп смерті» в Україні пояснюємо не «російським слідом». Адже цю тему активно підхопили вітчизняні ЗМІ. Зараз багато дітей почали реєструватись у цих групах не через схильність до самогубства, а через цікавість і своєрідну моду», - пояснив Олександр Гринчак, заступник начальника департаменту кіберполіції Національної поліції України.

Поліція вже порушила кримінальну справу за одним із фактів втягнення київської школярки у гру. Натомість, батькам рекомендують бути уважнішими до своїх дітей та, помітивши незвичні зміни у поведінці, звертатися до фахівців.

За матеріалами http://ritm.tv 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews