У Рівному вареники для бійців АТО ліпили всім миром

09.12.2017 06:20   Джерело: RvNews
Опубліковано : Віра Мельникова

Вчора 8 грудня в їдальні корпусу № 2 Національного університету водного господарства та природокористування, що по вул. Новака, 75 відбулася благодійна акція «Волонтерські вареники». До акції долучилося чимало рівнян. У просторому приміщенні студентської їдальні сила-силенна бажаючих ліпити вареники для наших воїнів-захисників.

null
 Фото автора

– Ось уже 4-й рік небайдужі рівняни - члени громадських організацій, підприємств, установ, приватних фірм, учні і студенти з різних навчальних закладів - з великим задоволенням приходять в цей день на оголошену волонтерами акцію. Я б сказала, що це вже не просто акція, це – вже сформована традиція, – не відриваючись від процесу ліплення вареників з картоплею розповідає доцент кафедри «Суспільних дисциплін» НУВГП Валентина Сокаль.

null
 Фото автора

А її сусідка по «робочому»  столу Оксана Клюха, доцент каф-ри менеджменту додає:

– Ми разом з волонтерами тричі на рік (на Різдво, на Андрія та на Великдень) готуємо ось такі смачні передачі нашим українським бійцям 131-му ОРБ, і 54-й окремій механізованій бригаді. Бажаючих допомогти в цій справі дуже багато. З наших університетських активістів можна назвати Світлану Мошинську, Олександра і Аллу Сиротюків, Позняковську Наталію, Миклуху Олесю та багато інших.

null
 Фото автора

Завідувачка кафедри «Облік і аудит» пані Наталя Позняковська розповіла про благодійну допомогу, яку надають організації. установи і окремі підприємці:

«Виділяють транспорт і завозять нашим воякам продукти на місце призначення члени громадської організації УНСО. Велику моральну і матеріальну допомогу надає пані А. Борсук, власниця мережі кав’ярень «Чорна королева».

null
 Фото автора

Поки ми спілкуємося, бажаючих долучитися до «священного» дійства з кожною хвилиною у приміщенні збільшується. Дотримуючись вимог в оголошенні, люди різного віку і фаху приходять з качалками, мисками, і ложками.  Серед старанних «кухарів» помічаю працівниць університетської та обласної бібліотек, техпрацівниць, викладачів і студентів з різних курсів. Ось бачу і представників нашої доблесної поліції, а також учителів та учнів школи № 1, які доклали багато зусиль ще напередодні, підготувавши для вареників картопляне начиння.

null
 Фото автора

Завзято ліплять вареники працівники Рівненської державної телерадіокомпанії (телеканал РТБ) на чолі з пані Богданою Трофім’юк.

За дружною працею бачу групу людей, одягнутих в єдину симпатичну уніформу, знайомлюся. Виявляється, це студенти з вищого професійного училища ресторанного сервісу і торгівлі разом зі своїми майстрами З. Цупрун та Г. Сокотун старанно виліплюють смачнючі борошняні вироби. Люди поприходили цілими сім’ями, Ось дівчинка 5-6 років біля мами також залюбки освоює кулінарну справу.

null
 Фото автора

Хлопці-студенти жартують, дівчата співають українських народних пісень. Дух піднесення вітає над щирими душею і серцем людьми, які сьогодні прийшли сюди, щоби внести свою, хай невелику частку в справу перемоги над ворогом-окупантом. Всім миром підтримують тих, хто сьогодні нас захищає своїм життям, хто в ці зимові холодні дні потребує домашнього затишку, душевного тепла, гарного слова і…  гарячих смачних вареників, приготовлених з любов’ю!

null
 Фото автора

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews