Євген Цимбалюк

Євген Цимбалюк

Журналіст, оглядач, блогер

Наш земляк із Острога продав на аукціоні платівку за 12 тисяч гривень – на храм у Волновасі

Завдяки нашим землякам з Волині у Волновасі постане храм

09.12.2017 12:25   Джерело: RvNews
Автор : Євген Цимбалюк

У місті Волноваха Донецької області скоро постане храм Святого Миколая – як данина світлої пам’яті загиблих тут 22 травня 2014 року бійців 51-ї окремої механізованої бригади. Усі вони були із Волині.

 Наразі храм, фінансувати будівництво якого взялися сущі волиняни, піднявся на підкупольну висоту. А далі знову на облаштунок святині потрібні кошти. Відтак у Луцьку заповзялися провести новий благодійний аукціон. На ньому на продаж виставили десятки цікавих і навіть унікальних речей.

null
Благодійник Олександр Шустерук, платівку із колекції якого купили на аукціоні за 12 тисяч гривень

Приміром, Олександр Шустерук з міста Острога Рівненської області, журналіст, організатор низки мистецько-культурних заходів Національного проекту «Книга рекордів України», вділив для аукціону зі своєї колекції старовинні монети, книжкові релікти, платівки, випущені в 70-80 роках минулого століття. Одна з них (1980 року випуску) з піснями легендарного тріо Мареничів. Ця платівка була в лоті під №2, її продаж стартував з однієї тисячі гривень, а в кінцевому результаті один із шанувальників української пісні придбав раритет за 12 тисяч гривень. Інший благодійник в лоті №1 віддав 200 тисяч гривень за «Волинянку» –такі автомобілі колись випускали у Луцьку.

null
Таким за проектом має постати храм у Волновасі, фундатори якого – волиняни

 Загалом торги виявилися доволі цікавими та вдалими. На продовження зведення храму у Волновасі було виручено 1,3 мільйона гривень. Вдвічі більшою від цієї є загальна сума зібраних і вкладених в храмовий ансамбль коштів.

 Нині, як було повідомлено на аукціоні, завершено зведення малих архітектурних форм (дзвіниці, місця для освячення води, каплиці) та будинку священика (гуманітарного центру, де працюватимуть волонтери, із недільною школою); добудовується корпус церкви.

 Оскільки 19 грудня – день Святого Миколая і храм названий на його честь, то докладається максимум зусиль, аби до цього дня на церкві вже стояли і куполи, і хрести. Відкриття ж храмового комплексу заплановане на 22 травня 2018 року, річницю пам'яті про полеглих бійців 51-ї ОМБ.

Фото надане автором статті


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews