На Рівненщину завітали відомі журналісти (Фото, відео)

13.12.2017 15:31   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олександр Войцеховський

Протягом 11-12 грудня в Острозі гостювали українські журналісти Роман Скрипін та Данило Яневський. Про це пише сайт Острог Район.

До Острога відомі журналісти – екс-голова Незалежної медіа-профспілки України, один із засновників Громадського телебачення, засновник і керівник проекту «Skrypin.ua» Роман Скрипін та телеведучий, заслужений журналіст України, доктор історичних наук, викладач УКУ Данило Яневський прибули на запрошення острожанина Юрія Дубінчука.

null
Фото Район Острог

Майже усю дорогу від Києва до Острога Скрипін та Яневський вели пряму трансляцію на YOUTUBE-каналі Романа Скрипіна, під час якої говорили про князів Острозьких, Острозьку академію, висловлювали свої очікування та багато іншого.

Відразу по приїзду вони вирушили знайомитись з історією Острога у Краєзнавчому музеї та Музеї Книги та друкарства.

Наступного дня Роман Скрипін та Данило Яневський відвідали Національний Університет «Острозька академія». Після екскурсії університетом журналісти мали півторагодинне спілкування зі студентами академії.

Зустріч проходила у неформальній атмосфері живої розмови. Роман Скрипін і Данило Яневський у виступах заохочували студентів не зважати на обставини та завжди прагнути більшого та йти до поставленої мети. Не оминули журналісти під час розмови і багато болючих питань для нашої держави: війни, корупції, законодавства.

null
Фото Район Острог

Роман досить коротко охарактеризував стан журналістики в цілому, та розповів про ті проекти, до яких мав відношення (5 канал, СТБ, Громадське).

Данило Яневський багато говорив про історичні міфи, виданих українців про яких ми, на жаль, забуваємо, про нове покоління, світові тенденції, нові можливості та багато іншого. Також він наголосив, що ключовим критерієм для успішності людини є її свобода.

- Ви покоління, яке має свободу бути собою. Адже саме це є найбільшою цінністю та можливістю для самореалізації. Усі ми маємо право на вибір. Роман Скрипін, як і я, реалізуємо свій вибір таким чином, що розпочавши якусь справу не мислимо категоріями заробити якомога більше грошей. Ми мислимо проектами, які змінюють нас особисто і все навколо нас. Якщо кожен з нас перестане нарікати, і буде творити хоча б мінімум добра навколо себе і для себе, це дасть колосальний поштовх для розвитку нашого суспільства, – підкреслив у своєму виступі Данило Яневський.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews