У Рівному створюватимуть виїзні бригади для невиліковно хворих

14.12.2017 15:22   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

У п’ятницю, 15 грудня, в конференц-залі готелю «Оптіма» журналістам розкажуть про створення у Рівному та Рівненському районі виїзних бригад паліативної допомоги на базі центрів первинної медико-санітарної допомоги.

Спікери заходу: Вікторія Покоєвчук, заступник начальника міського управління охорони здоров’я. Олександр Стребчук, начальник відділу охорони здоров'я Рівненської райдержадміністрації.

 Початок о 10.00, Адреса: вулиця Словацького, 9.

Довідково: Паліативна допомога - це підхід, що дозволяє поліпшити якість життя пацієнтів та їхніх сімей, які зіткнулися з проблемами смертельного захворювання, шляхом запобігання і полегшення страждань завдяки ранньому виявленню, ретельній оцінці й лікування болю та інших фізичних симптомів, а також наданню психосоціальної і духовної підтримки. За оцінками УОЗ РОДА, щороку в Рівненській області паліативної допомоги та догляду потребують близько 4 тис. осіб, в першу чергу це хворі на рак 3-4 стадії, хворі на термінальних стадіях СНІДу та ТБ, хворі з неврологічними ураженнями.

Захід проводиться в рамках проекту «Налагодження міжсекторальної співпраці органів влади та громадських організацій сфери охорони здоров’я та соціального захисту населення», який реалізується за підтримки Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РОДА.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews