Хлопця з Рівненщини та дівчину з Львівщини поєднав осколок

15.12.2017 14:15   Джерело: RvNews
Опубліковано : Євген Цимбалюк

 У Петра та Василини Плебановичів чимало спільного в житті – участь у Революції Гідності, в АТО, а наразі вони стали подружжям й обвінчалися у Свято-Вознесенському храмі, що в місті Дубно.

Власне, Петро Плебанович із Дубенських теренів родом. А Василина – із Львівщини. Обоє були активними учасниками Революції Гідності, стояли в Києві на Майдані майже поруч, однак тоді зустрітися їм не довелося.

Така зустріч припала на літо 2016 року. На той час обоє перебували на Сході України. Петро – як доброволець, боєць батальйону «Донбас». Василина – як військова операційна медсестра. Теж доброволець. Пішла вона в зону АТО, закінчивши медичне училище.

 Петра під час мінометного обстрілу поранило, його доправили до шпиталю, а там в операції з діставання осколка взяла участь і Василина. Наступного дня вона прийшла, щоб зробити пораненому перев’язку. А він попросив медсестру, щоб вона віддала йому той осколок на пам'ять. Натомість почув відмову. Мовляв, не можна робити цього. А от фотографію з осколком можна. Через деякий час потрібне фото надійшло Петрові через соціальні мережі, і з того часу в Петра та Василини почалося активне спілкування. Згодом Василина відвідала Петра у Львові, де він перебував на реабілітації.

Надалі жаринка обопільної симпатії запалила в їхніх серцях справжнє кохання. Відтак вирішилися одружитися та стати під вінець. Прикметно, що благословляв наречених о. Василь Лозинський, благочинний Дубенського міського благочиння УПЦ КП та військовий капелан, який часто виконує духовну місію в зоні АТО. Священик подарував молодому подружжю, яке завітало до храму в українському народному вбранні, ікону Покрови Пресвятої Богородиці, аби завше були в житті з Її оберегом.

null
Щасливе подружжя Плебановичів з духовним наставником о. Василем Лозинським

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews