На Рівненщині зможуть святкувати Різдво двічі (Відео)

17.12.2017 22:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Ієрархи українських Церков висловилися щодо можливості святкування Різдва 25 грудня, разом з більшістю християн світу, повідомляє «Релігія в Україні».

Підставами для обговорення дати святкування Різдва стали міжконфесійна петиція на сайті Президента країни (з пропозицією офіційно святкувати в Україні Різдво двічі — 25 грудня і 7 січня) та висловлювання секретаря РНБО Олександра Турчинова з пропозицією розглянути це питання на Раді Церков України.

«Сьогодні жодна країна не живе за Юліанським календарем. Жодна. Юліанський календар залишився для визначення фіксованих календарних святкових дат тільки у деяких православних Церков, зокрема, в Росії, Україні та Білорусії. Хоча самі Церкви у своєму звичайному житті також послуговуються Григоріанським календарем, — написав Олександр Турчинов у Фейсбуці, вітаючи читачів з Різдвом. — ...Може вже прийшов час і Україні перейти на святкування Різдва 25 грудня разом з більшістю цивілізованих країн? Але вирішувати це повинна, в першу чергу, Рада християнських Церков України. А у перехідний період, думаю, можна залишити святкування і 25 грудня і 7 січня».

Нагадаємо, народні депутати підтримали законопроект №5496 про святкування Різдва двічі - 25 грудня та 7 січня, але виключили зі святкових днів 2 травня. За це проголосували 238 народних обранців. 

Голова комітету з питань соцполітики Людмила Денисова перед початком голосувань зазначила, що комітет розглянув цю пропозицію нардепів і підтримує її.

Що стосовно святкування думають рівняни - дізнавалися журналісти телеканалу «Ритм TV».

За матеріалами http://ritm.tv 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews