У Квасилові згадали про Чорнобиль та обговорили проблеми ліквідаторів

18.12.2017 06:20   Джерело: RvNews
Опубліковано : Анна Лимич

Днями у День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, в актовій залі  Квасилівської селищної ради відбулася зустріч з цими героїчними і відважними людьми, котрих у Рівненському районі є 2371 осіб.

Традиційно йшлося про життя-буття вже старших людей, котрі у 1986-му, будучи молодими і здоровими, змагалися з Чорнобильською бідою і долали трагедію великого масштабу.

null
 Фото А. Лимич

На зустрічі був присутній начальник управління соціального захисту населення Вадим Максютинський, котрий розповів про стан справ щодо піклування про чорнобильців відповідно до державного законодавства.

null
 Фото А. Лимич

Учасники зустрічі традиційно обговорили найбільш хвилюючі питання. Особливе зацікавлення викликала майбутня медична реформа, соціальні гарантії та підтримка кожного ліквідатора й постраждалого внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС. Селищний голова Степан Горбатюк запевнив чорнобильців у всебічній підтримці.

null

Письменниця Анна Лимич представила нову книгу «Атон і таємниця Атома. Казка про Чорнобиль» (художник Наталія Рябушко), яка написана спеціально для тривалої пам'яті і у наступних поколіннях про цю трагічну подію в історії України.

null
 Фото А. Лимич

Насамкінець учасники зустрічі (голова спілки Арсенович П.І., заступник Павлусь О.Р.) поставили корзину квітів до Пам’ятного обеліска в центрі Квасилова.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews