На Рівненщині виявили осіб, які буцімто доглядали інвалідів

Платню з догляду за інвалідами спритники отримували, а самі перебували за кордоном

22.12.2017 10:20   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Під час планової ревізії в управлінні праці та соціального захисту населення Сарненської райдержадміністрації спеціалісти управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області виявили факти зайвих щомісячних компенсаційних виплат з догляду за інвалідами I групи та за 80-річними пенсіонерами.

Перевіркою було виявлено, що 37,3 тис. грн  було незаконно виплачено 63 особам, які мали б доглядати за інвалідами та людьми похилого віку, проте натомість перебували поза межами України. Ще 27,6 тис. грн незаконно отримали 8 осіб, які не здійснювали постійного догляду за інвалідами І та ІІ групи відповідного захворювання, оскільки були відсутні в країні.

Щодо вказаних осіб зайво нараховано єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на загальну суму 841 тис. грн. Про це повідомляє IA ZIK, опираючись на прес-службу Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області.

Результати ревізії направлено до управління захисту економіки в Рівненській області та до департаменту захисту економіки Національної поліції в Рівненській області.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews