У Рівному активісти змусили будівельників покинути будмайданчик

Попри рішення суду, боротьба проти будівництва «висотки» на Толстого, 10 триває

23.12.2017 06:19   Джерело: RvNews
Опубліковано : Галина Данильчук

Нагадаємо, що вже майже два роки триває протистояння працівників Рівненського обласного краєзнавчого музею за підтримки рівненської інтелігенції та громадських активістів проти будівництва 12-поверхового житлового будинку поруч із пам’яткою архітектури національного значення – будинком ХІХ ст., колишньою гімназією, а тепер – Рівненським краєзнавчим музеєм.

null
 Фото Галини Данильчук

Як вважають фахівці архітектури, історики, археологи, таке будівництво зашкодить старовинній будівлі, може призвести до її руйнації, нова багатоповерхова споруда спотворить візуальне сприйняття історичної частини міста. Та й чиниться дане будівництво в далеко не законний спосіб.

Попри те, що в господарський суд Рівного краєзнавчим музеєм подана позовна заява щодо незаконного будівництва, на це ніхто не зважає: два дні тому на майданчику, що за 15 метрів від приміщення фондосховища музею, активно розпочались будівельні роботи. Будівельники почали вбивати в землю багатометрові бетонні стовпи.

null
 Фото Галини Данильчук

Тож 21 грудня музейники й активісти прийшли на сесію Рівненської міської ради і вкотре звернулися до депутатів та ЗМІ із закликом підтримати їх у боротьбі проти зухвалості забудовника.

null
 Фото Галини Данильчук

22 грудня понад сотня представників рівненської громади прийшли до будівельного майданчику та вручили керівнику будівельними роботами Олексію Лаврінову ухвалу господарчого суду з «мокрою» печаткою, де вказано про призупинення будівництва до розгляду справи в судовій інстанції. Активісти своїми діями змогли зупинити будівництво. Навіть грузовик з щебенем, що прямував на будмайданчик, поїхав звідси геть.

null
 Фото Галини Данильчук

Лише спільними зусиллями, однією думкою, єднанням і почуттям власної гідності громада міста може відстоювати збереження нашої історико-культурної спадщини.

null
 Фото Галини Данильчук

 

null
 Фото Галини Данильчук

 

null
 Фото Галини Данильчук

 

null
 Фото Галини Данильчук

 

null
 Фото Галини Данильчук

 

null
 Фото Галини Данильчук

 

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews