Новий рік настав, а Вараш – без бюджету

02.01.2018 11:10   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

У Вараші, що на Рівненщині, бюджет на 2018 рік депутати не прийняли. Поки у черговий раз ділили владу та намагалися усунути міського голову Сергія Анощенка та змінити владу. Про це повідомляє Північ-інфо.  

Ще одну «несанкціоновану» сесію намагалися у Вараші провести 27 грудня. Втім, «активна громадськість» міста не дала й цього зробити. У «війну» між мером та секретарем міськради залучили навіть учасників АТО. На місці працювало аж п’ять екіпажів патрульних.

null
Фото Північ-інфо

У міській раді пояснили, що може бути у випадку, якщо депутати не прийняли бюджет до кінця року:

«Відповідно до законодавства України, місцеві бюджети на 2018-й рік мають бути затверджені у встановлений Бюджетним кодексом строк – до 25 грудня. У разі, якщо район, місто, село чи громада запізниться з ухваленням кошторису, ця територія буде змушена жити за однією дванадцятою частиною від бюджету минулого року. Через це не матиме можливості вчасно провести тендери на капітальні проекти та розпочати будівництво і реконструкцію соціально важливих об’єктів. Не йтиметься й ані про підняття зарплат бюджетникам міста, ані про додаткові видатки на медицину та соціальну сферу».

null
Фото Північ-інфо

«Що заважало прийняти бюджет міста на 2018 рік, вирішити всі нагальні питання мешканців, і вже тоді займатися питанням припинення повноважень міського голови?», – ставить питання міський голова Сергій Анощенко, який, до речі, вважає себе знятим із посади, оскільки не вистачило одного голосу.

Як зазначив голова міста енергетиків, всі управління та відділи виконавчого комітету міста працюють в штатному режимі.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews