У Рівному відбувся етнофестиваль «Віфлеємська зірка»

«Нова радість стала» заспівали хором у сім сотень голосів

03.01.2018 06:17   Джерело: RvNews
Опубліковано : Євген Цимбалюк

Напередодні Різдва Христового на Рівненщині уже традиційно відбувається етнофестиваль «Віфлеємська зірка» серед учнів загальноосвітніх, позашкільних та професійно-технічних навчальних закладів (на фото). Наразі цей масштабний захід, який пройшов восьмий раз поспіль в актовій залі Технічного коледжу Національного університету водного господарства та природокористування, зібрав понад 700 юних колядників та щедрівників із різних куточків області. Фестиваль був конкурсним, на ньому визначалися переможці в таких номінаціях: різдвяно-обрядові дійства, фольклорні колективи, вокальні ансамблі та окремі виконавці. 

 Відтак журі відзначило високий рівень виконавської майстерності вокального ансамблю «Жайвір» Рівненського районного Центру дитячої та юнацької творчості Рівненської районної ради, етногурту «Ладовиця» Костопільського будинку школярів та юнацтва, «Зразкового художнього колективу» ансамблю української народної пісні «Калинонька» ДНЗ «Рівненське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі». 
Глибоким духовним змістом були наповнені виступи фольклорних колективів «Калиновий цвіт» Демидівського НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів-ліцей», ансамблю «Вишиванка» Кричильської ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Леоніда Куліша-Зіньківа Сарненської районної ради та фольклорний ансамбль «Кружало» ВПУ № 24 м. Корець. 

null
 Фото надане автором

Прикметно, що завершився етнофестиваль гуртовим (у сім сотень голосів) виконанням колядки «Нова радість стала».

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews