Рівненщина: підсумки 2017-го – здобутки, події, галузевий прогрес

03.01.2018 16:51   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

На розвиток Рівненщини в 2017 році з обласного бюджету виділили 263 мільйони гривень, або в 2,3 рази більше, аніж торік. Це результат реформи децентралізації, яка дає нові фінансові можливості для розвитку кожної окремої громади і області в цілому.

Якщо в минулі роки на ремонт доріг виділяли декілька десятків мільйонів гривень, то цього року в рамках «митного» експерименту до спецфонду обласного бюджету надійшло близько 400 мільйонів.

На будівництво та реконструкцію 14-ти важливих соціальних об’єктів Рівненщини  Державний фонд регіонального розвитку спрямував 126 мільйонів гривень.

Об’єднані громади вже відчули переваги бюджетної децентралізації, їх власні доходи зростають значно вищими темпами. Прямі взаємовідносини з державним бюджетом дають змогу брати безпосередню участь у конкурсах проектів ДФРР, отримувати медичну та освітню субвенції.

На розвиток інфраструктури для 18-ти ОТГ Рівненщини з держбюджету виділено більш як 64 мільйонів гривень. За ці кошти профінансували 124 проекти, а це – ремонт доріг, шкіл, дитсадків, придбання спецтехніки.

У 2018 році на Рівненщині з’явиться ще більше можливостей для розвитку. В обласному бюджеті на будівництво, реконструкцію соціально важливих об’єктів передбачено 60 мільйонів, тобто на 20% більше ніж було у 2017 році. На 40% більше збільшено фінансування з Державного фонду регіонального розвитку – тепер це 214 мільйонів гривень. Окремо державою передбачено 186 мільйонів гривень на оновлення сільської медицини.

 За матеріалом Рівненської ОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews