В Острозькій академії громадянській активності й волонтерству навчали школярів

На базі проекту «Школі сприяння розвитку громадянського суспільства»

04.01.2018 13:14   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Такий проект реалізували на базі НУ «Острозька академія» за участю найбільш мотивованих старшокласників. Їх обрали під час семінарів, які проводилися у семи школах Гощанського, Корецького та Острозького районів. Про це повідомила Рівненська ОДА.

Проект реалізовувався за кошти обласного бюджету за сприяння управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Рівненської ОДА.Організувала захід ГО «Волонтерський рух Спільно Гоща», яка долучилася і до співфінансування проекту.

null
Фото РОДА

Насамперед у навчальних закладах волонтери громадської організації провели семінари на тему громадянського суспільства. Зустрічі відбувалися під гаслом «Будь тією зміною, яку ти хочеш бачити у світі». Також старшокласники отримали розроблені волонтерами інформаційні буклети «Громадянська активність – крок до самореалізації та успішної кар’єри» та запрошення для реєстрації у проекті «Школа сприяння розвитку громадянського суспільства».

Усі бажаючі взяти участь у проекті проходили Інтернет-анкетування. У результаті було обрано 20 найбільш мотивованих молодих осіб, які й стали учасниками Школи.

null
Фото РОДА

Тренінг для учасників провів досвідчений тренер – директор Фонду Сприяння Лідерству «Стандарт» Сергій Терентьєв. Під час заходу відбулися й дискусії натеми «Як захистити свої права та інтереси», «Волонтерство та комунікація в команді», «Мистецтво виступу та презентації», «Проектний менеджмент».

«Основна мета наших зустрічей – навчитися правильно брати участь у формуванні громадянського суспільства та мати активну громадську позицію. Тільки активні люди можуть формувати потужне суспільство із правильно розставленими соціальними пріоритетами. Ми спробували показати старшокласникам, що активність й дія – це формула успішності: особистої та суспільної», - розповів Сергій Терентьєв.

Також учасники Школи мали можливість безпосередньо поспілкуватися із засновниками ГО «Волонтерський рух Спільно Гоща». Волонтери розповіли, як створювалась організація й чим вона займається. Поділилися досвідом волонтерства й студенти Острозької академії.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews