Обласний музей у Рівному зміниться

05.01.2018 23:15   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

Перспективи розвитку Рівненського обласного краєзнавчого музею обговорили під час зустрічі в Рівненській ОДА заступник голови облдержадміністрації Світлана Богатирчук-Кривко, начальник управління культури і туризму ОДА Ярослав Мельник та директор музею Олександр Булига.

Як повідомили на сайті ОДА, оскільки 2018-й оголосили роком охорони культурної спадщини, на Рівненщині приділять увагу чималій кількості сторичних об’єктів. Серед них – обласний краєзнавчий музей, який є пам’яткою національного значення.

Як зазначила Світлана Богатирчук-Кривко, Рівненщина – перша з регіонів, яка порушила питання перед бюджетним комітетом ВРУ щодо виділення коштів для збереження культурної спадщини. Тож цьогоріч очікується фінансування.

Також присутні обміркували активізацію наукової роботи та археологічного спрямування, створення нових та оновлення старих експозицій, а також формування PR-відділу.

Олександр Булига розповів, що в установі вже утворена робоча група, яка координуватиме цю роботу. В музеї вже працюють над підготовкою до проведення науково-практичної конференції, присвяченої збереженню і розвитку культурної спадщини, а також заходу пам’яті Бориса Возницького. Крім того, директор музею повідомив про створення нової експозиції знахідок з розкопок в смт Клевань Рівненського району. Також, за словами головного музейника області, працівниками вже підготовлено проект на залучення європейських коштів.

Джерело: Рівненська ОДА.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews