Рівненщина отримала 22 мільйони гривень за сусідство з РАЕС

12.01.2018 14:15   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олександр Войцеховський

Для прилеглих до Рівненської АЕС територій у 2017 році розподіл субвенції місцевим бюджетам становив: Рівненська область – 7 млн. 18,3 тис. грн.; Володимирецький район – 9 млн. 895,9 тис. грн.; Сарненський район – 646 тис. грн.; Костопільський район – 153,6 тис. грн.; м. Вараш – 4 млн. 888,1 тис. грн., повідомляє РАЕС.

Громада Володимирецького району спрямувала кошти на поточні ремонти ФАПу в селі Половлі, Сопачівського НВК, внутрішніх санвузлів Рафалівської школи, протирадіаційних укриттів Володимирецької ЗОШ №1 та Володимирецького НВК. За кошти обласної частки субвенції проведено поточні ремонти у протирадіаційних укриттях Рафалівської ЗОШ, Городецького та Сваринівського НВК.

Крім того, за рахунок субвенції минулого року, із залученням обласної частки, продовжено будівництво школи в Озерцях через аварійний стан діючого закладу. Загальнокошторисна вартість об’єкта становить більше 42 млн. грн. Завершити будівництво планується у 2018 році. Це буде сучасний навчальний заклад на 195 учнівських місць зі шкільною їдальнею на 70 місць, медичним блоком, виробничими майстернями, просторим спортзалом та бібліотекою з читальним залом. Також, на виконання вимог пожежної та техногенної безпеки, передбачено спорудження протипожежної насосної станції та пожежних резервуарів, а для забезпечення санітарно-гігієнічних вимог – будівництво котельні на твердому паливі, системи водопостачання з власної свердловини та системи водовідведення з локальними очисними спорудами.

У Cарненському районі проведено капітальні ремонти садочків у селах Велике Вербче та Бутейки, поточний ремонт клубу в селі Вирки, а також придбано препарати стабільного йоду для захисту населення.

В Костопільському районі виконано поточний ремонт дорожнього покриття у селі Гута. За кошти з обласної частки субвенції здійснено білощебеневе покриття доріг, закуплено препарати стабільного йоду та засоби захисту органів дихання (респіратори) для сіл Осова та Гута.

У місті-супутнику РАЕС Вараш проведено поточні ремонти захисних споруд цивільного захисту/оборони – сховища та протирадіаційного укриття, кабінету цивільного захисту ЗОШ №4, приміщень ЗОШ №5. Найбільше видатків спрямовано на заміну вікон та дверей в дитсадках №3, №4, №6 та №8.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews