Максим Коломис

Максим Коломис

журналіст, телеведучий, RvNews

Депутати Рівненської облради збільшать раціон харчування для хворих

А заразом і голову переоберуть…

12.01.2018 20:15   Джерело: RvNews
Автор : Максим Коломис

Просто посеред різдвяних свят у департаменті фінансів Рівненської  облдержадміністрації несподівано знайшли цілих 5 мільйонів 300 тисяч гривень. За словами голови департаменту Лідії Біляк, їх виявили, підрахувавши різницю між видатками і доходами обласного бюджету за минулий рік. Дізнавшись про появу зайвих грошей, влада з гідною подиву оперативністю заповзялася чим швидше передати їх рівненським лікарням для покращення раціону пацієнтів. Мовляв, на денне харчування одного хворого у нас сьогодні витрачають якісь жалюгідні 15 гривень. А варто облраді проголосувати за передачу на ці потреби виявленого залишку, сума одразу ж зросте щонайменше на чверть…

 

null
Фото з сайту Vse.rv.ua

 

Непритаманну нашим широтам щедрість дуже хотілося б списати на щире бажання зробити так, аби ті, кому взимку 2018 р. не пощастило опинитися на лікарняному ліжку трішечки більше повірили у диво. Утім, опозиційний до керівництва Рівненської облдержадміністрації голова Рівненської облради Микола Драганчук не схильний бачити у рішенні анічогісінько, окрім прагматичної політики.

За ініціативою, на його думку, криється звичайне бажання чим швидше замінити представника «Батьківщини» кимось із «БПП». Якщо вірити нещодавньому інтерв’ю пана Драганчука, іще кілька тижнів тому за крісло він зовсім  не тримався. Однак, поївши святкової куті, вочевидь, вирішив не прощатися з ним ще хоча б місяців зо два, а відтак підписав розпорядження скликати першу у новому році сесію аж (!) 16 березня. Не розуміє, мовляв, навіщо кудись поспішати?

Голова Рівненської облдержадміністрації Олексій Муляренко на таке рішення голови облради відреагував миттєво:

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

  • Я особисто телефонував Миколі Драганчуку 5 січня і пропонував обговорити питання, які ОДА пропонує винести на сесію. Однак Микола Миколайович відповів, що серед цих питань важливих не бачить і взагалі тепер не на місці, а відтак і зустрітися змоги не має.
  • Насправді підняття виплат на харчування для хворих для керівництва ОДА зовсім не головне, - переконує Микола Драганчук, - на сесії, яку представники БПП хочуть скликати вже 2 лютого, планують в першу чергу змінити голову і цих намірів ніхто навіть не приховує.

 

null
Фото з сайту "Четверта влада"

Чинний голова запевняє, що ні ховатися, ні відтягувати час намірів не має. Хоче не більше, не менше - добути до кінця відпустку і вийти на роботу вже 5 лютого. Якщо ж депутати мають бажання скликати позачергову сесію раніше, зробити це може і його заступник, представник БПП Олександр Корнійчук. Він бо для цього має всі необхідні повноваження.

Суто моє бачення: отримуючи зарплатню і доплати в рази вищі, аніж більшість українців, депутатам Рівненської облради не завадило б працювати трохи частіше, аніж раз на квартал. Але, що я, грішний, тямлю у специфіці їх надскладної роботи? Мої співрозмовники серед депутатів вважають нинішню циклічність цілком обґрунтованою. Саме за такий проміжок часу, мовляв, встигає накопичитися достатня кількість питань, які потім розглядають і ухвалюють. Якщо ж трапиться якийсь наднагальний форсмажор, можна і позачергову сесію скликати.

 

null
Фото з мережі Інтернет
  • Скликати позачергову сесію облради ми маємо право за два тижні після того, як з‘явиться відповідне подання голови ОДА, - розповідає Олександр Корнійчук, - щойно воно надійде, оголосимо дату початку нової сесії, на якій, в першу чергу, проголосуємо спрямування частини залишку бюджету на покращення якості харчування рівненських хворих. Тільки після цього розглянемо інші питання порядку денного, в якому, звісно ж, є і звільнення Миколи Драганчука, і обрання нового голови…

За звільнення представника «Батьківщини» з крісла голови облради, нагадаємо, вже підписалося 32 з 64 депутатів. 18 з них представляють «БПП», 10 – Радикальну партію, іще 4 – фракцію «Конкретні справи». Депутатів від «Свободи» та «Укропу» серед підписантів немає, утім за скликання позачергової сесії можуть проголосувати і вони також. А не проголосують, достатня третина голосів депутатського корпусу збереться і без них.

 

null
Фото з мережі Інтернет

Так що, швидше за все, і голову переоберуть, і хворих підгодують. Політична доцільність бо нерозривно пов’язала ці питання між собою...


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews