Подорож із Рівного до файного святкового Львова (ФОТОРЕПОРТАЖ)

13.01.2018 14:15   Джерело: RvNews
Опубліковано : Віра Мельникова

Різдвяні дні завжди ваблять своєю неймовірною атмосферою святкового настрою, багатовіковими традиційними  народними гуляннями й спонукають людей до подорожей, де новоспечений турист може гарно і корисно провести свій вільний час, відвідавши цікаві екскурсії з професійним гідом і отримати масу приємних вражень.

Саме з такою метою мешканці Рівного відбули 8-го січня на екскурсію до славнозвісного Львова. У складі поціновувачів подорожей рідною країною люди різних вікових категорій: діти, молодь, люди, кому «за»… Організовує екскурсійні поїздки ось уже 18-й рік поспіль Рівненська дирекція залізничних перевезень Львівської залізничниці.

З розмови з енергійною, невтомною організаторкою поїздок Галиною Степанівною Сєрковою, головою Ради ветеранів при Рівненській дирекції залізничних перевезень дізналася, що їх організація практикує туристичні рейси раз на місяць. Мешканці Рівненщини вже побували в різних куточках України. Лише за останній час відвідали Почаїв (озеро Святої Анни), Чернівці, Вілію, побували в Умані, милувалися краєвидами Кам’янця-Подільського.

Мандрівка, про яку йдеться, розпочалася щирими урочистими поздоровленнями усіх присутніх з Новорічними різдвяними святами. Пані Галина запросила до мікрофону «артистів» з постійного складу подорожніх, які заспівали колядки, прочитали напам’ять новорічні та різдвяні вірші, розповіли байки. Подорож у салоні комфортабельного автобуса була приємною і швидкоплинною. У Бродах – перший «привал». Підкріпившись у затишному придорожньому кафе, рушили далі. 

null
Кава у Бродах. Фото Віри Мельникової

 

Різдво у Львові особливе. Львів – місто з цікавою історією і вільним українським духом та унікальною архітектурою. Безліч цікавих заходів у ці дні проходять у місті. По-справжньому вражає велика присутність на святі іноземних громадян, які подорожують за власним бажанням, а також цілі делегації з дружніх країн: зі Словаччини, Білорусі, Турції, Британії та інші.

null
Фото Віри Мельникової

 

null
Фото Віри Мельникової

 

null
Фото Віри Мельникової

 

null
Фото Віри Мельникової

Львів – перлина Західного краю, місто, яке має свій неповторний шарм, де без традиційного святкового ярмарку жодне свято не відбувається. По-святковому вбрані багаточисельні ятки на площі Ринок («Сувенірний вернісаж») ваблять до себе різнобарвною продукцією. Чого тут тільки не побачиш?! І оригінальний львівський шоколад у вигляді незвичних для ока форм – різні слюсарні інструменти, і вертепні народні ляльки, і яскраві горнятка для кави, етнічне українське взуття, і плетені в гуцульському стилі теплі шкарпетки і смачнючі пампушки, пиріжки та вареники.

null
Фото Віри Мельникової

 

null
Фото Віри Мельникової

Кожен гість міста в ці дні може долучитися до різноманітних забав та конкурсів: «Конкурс на найкращий вертеп», «Конкурс пампухоїдів, «Конкурс чортів та ангелів» тощо. Багато різних творчих колективів, серед яких  і Вертеп-майстерня «Мистецький простір».

null
Фото Віри Мельникової

Приємно вражає кількість та різноманітність маленьких крамничок, стилізованих оригінальних кафе та ресторацій. У львів’ян свій, я б сказала, стиль життя, наближений до європейського. Вони полюбляють проводити вільний час у товариській компанії, часто відвідують кав’ярні. Тут навіть є «Музей кави»

null
Фото Віри Мельникової

А ще можна випити філіжанку гарячої кави та гарячого шоколаду просто неба Находившись по святковому місту, заходимо до затишного кафе «Aroma kava». Нашу увагу привертає групка молодих людей, які влаштувались за сусіднім столиком. Жваво, захоплено, по-діловому спілкуються між собою хлопці.

null
Фото Віри Мельникової

Зауважую харизматичність кожного з них. Вони зайняті, як я розумію, обговоренням важливих питань. По всьому видно, що вони є завсігдателями цієї кав’ярні і саме тут, в оточенні щирих друзів і сучасного інтер’єру вони часто практикують такі зустрічі. Приємне спостереження.

Львів – сучасна Мекка для туристів, тут, дійсно, є на що подивитися. Домініканський собор у центрі міста по праву вважається духовним центром з оригінальним архітектурним оздобленням. Там знаходиться Музей історії релігії, правляться служби.

Біля гарної будівлі зазвичай розгортається Різдвяне дійство: виступають хори, грають музики, гуляє веселий вертеп.

null

 

null
Фото Віри Мельникової

Собор Св. Юра – одна з найкрасивіших споруд, перлина українського бароко, святиня греко-католицької церкви.

null

А витончена архітектура оперного театру дивує гостей міста своєю досконалістю і гармонією.

null
Фото Віри Мельникової

Унікальна за архітектурними рисами своєрідна Вірменська церква, у дворі якої колись відбувалися зйомки фільму «Три мушкетери». Біля пам’ятника Івана Федорова розташувалися букіністи.

null
Фото Віри Мельникової

Тут цілий книжковий ярмарок. Поціновувачі літератури із задоволенням купляють, міняють, обговорюють книжки.

А які цікаві унікальні назви магазинів кафе, кав’ярень! Такі є лише у Львові! Варенична «Балувана Галя», перукарня «Фризерия», ятка «Кава на шпацер», магазин «Кадуцей», кафе «Гасова лямпа» тощо.

До уваги гостей міста і місцян різні розваги: катання на вбраних по-святковому конях, поні, маленьких трамвайчиках і машинках, а також виставка старовинних автомобілів і паротягів. До слова, кожен може знайти для себе цікаве і неповторне, яке і запам’ятається надовго і душу збагатить.

 

Мандруймо, мої дорогі краяни, по рідній Україні! Скільки ще є чудових можливостей пізнати нового, цікавого і корисного! І воно ось тут, поруч, не за синіми морями і не за високими горами!

 

null

 

null 
 
Фото Віри Мельникової

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews