У Радивилові відкрили сучасний дитсадок на 75 місць

15.01.2018 08:43   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

У Радивилівській міській об’єднаній громаді, що на Рівненщині, відкрили новий сучасний та комфортабельний дитсадок. Реконструйований заклад відвідуватиме 75 малюків. Про це повідомляє Рівненська ОДА.

Потреба в такому дошкільному закладі з'явилася ще сім років тому: в Радивилові зріс рівень народжуваності, а єдиний садочок в місті був неспроможним прийняти усіх бажаючих здобувати дошкільну освіту.

null
Під час відкриття дитячого щакладу. Фото РОДА

 «З відкриттям даного дитсадка в Радивилові практично зникне черга за дошкільною освітою. Новобудова стовідсотково закриє цю потребу. Зведення цього закладу є гарним прикладом співпраці влади усіх рівнів – державної, обласної і місцевої. Загалом торік ми створили майже 800 додаткових місць для дошкільнят. Для цього реконструюємо вже існуючі садочки, зводимо нові. Сучасні будівлі з’являються у містах і у найвіддаленіших селах», - звернувся до присутніх голова Рівненської облдержадміністрації Олексій Муляренко, який і передав символічний ключ директору садочка.

Загалом історія приміщення, де розташувався заклад, розпочинається із початку ХХ століття. Його збудував місцевий меценат Мойсей Гінсбург для облаштування народної школи.

null
Відкриття дитячого садка. Фото РОДА

У різні часи тут функціонували загальноосвітня та музична школи, дитсадок та ліцей.

У 2012 році місцева влада приймає рішення про переведення ліцею у розташовану поруч школу з наступним об’єднанням у НВК, а вивільнене приміщення використати для дитсадка. Практичні роботи розпочали вже у 2014 році. Приміщення реконструювали та додатково добудували новий двоповерховий корпус.

У новому закладі облаштували 4 групи для 75 дітей. На зведення дитсадка спрямували більше 12 млн. грн., половина з яких з Державного фонду регіонального розвитку.

null
Так виглядає реконструйований дитячий заклад ззовні. Фото РОДА

 

null
Групова кімната. Фото РОДА

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews